În isteria provocată de COVID, vâlcenii au ajuns să stea la cozi lungi chiar și pentru a scoate bani de la bancomate!


Deși în Vâlcea nu s-a confirmat până în acest moment niciun caz de infectare cu Coronavirus, în Râmnic, oamenii au început să se îngrămădească și să stea la rând cam pentru orice produs / serviciu de bază. Dacă prin magazinele alimentare și în farmacii am mai înțelege motivele pentru care râmnicenii (și românii în general) stau la cozi aproape interminabile, când vine vorba despre rândurile care s-au făcut chiar și în fața bancomatelor chiar nu prea înțelegem rațiunea! Spre exemplu, în dimineața de vineri, 13 martie, la sediul unei cunoscute bănci comerciale din centrul Râmnicului, 10-15 persoane stăteau la rând pentru a scoate bani de la bancomatele acelei instituții. În interior puteau intra doar câteva persoane simultan din cauza măsurilor de prevenție contra răspândirii virusului, astfel că oamenii stăteau la rând pe scările și în fața instituției.
Cum spuneam mai sus, nu prea înțelegem motivele pentru care oamenii se îngrămădesc să scoată bani atunci când văd că la rând se află deja destule persoane. Bancomatele din exteriorul instituțiilor financiare funcționează și seara, noaptea, dimineața devreme, adică non-stop. Nu uitați asta!
Totuși, ar exista și o rațiune pentru formarea acestor cozi. De câteva zile cardurile pensionarilor au fost alimentate cu bani, iar vârstnicii mai ales doresc să știe că dispun de fonduri pentru a-și procura cele necesare (alimente și medicamente cu precădere) în cazul în care epidemia de Coronavirus ar lua amploare!