Vâlcea s-a impus la Craiova. Urmează meciul cu Chambray


Miercuri după-amiaza, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea au susținut primul joc din returul Ligii Forilor de handbal feminin. Jucătoarele pregătite de antrenorul Bent Dahl s-au deplasat la Craiova pentru un joc care este (sau era?) considerat derby-ul Olteniei la handbal feminin. Cert este că, de această dată, interesul televiziunilor pentru meci nu a existat, jocul nefiind televizat.
Echipa Primăriei din Râmnicu Vâlcea a confirmat statutul de favorită a întâlnirii și s-a impus în fief-ul formației Primăriei din Craiova. Vâlcencele aveau două goluri avans la pauza meciului (scor 16-14) și nu au dat greș nici în partea secundă. Sportivele tehnicianului Bent Dahl au știut cum să țină avantajul de partea lor, în pofida câtorva tentative ale gazdelor de a se «apropia» pe tabela de marcaj și chiar de a restabili egalitatea. Întâlnirea din Bănie s-a încheiat cu victoria echipei Primăriei Râmnicu Vâlcea, scor final 34-29. În urma acestui rezultat, SCM a ajuns la un total de 31 de puncte și se menține pe poziția a treia în clasamentul Ligii Florilor.

Chambray vine la Vâlcea

Deplasarea în Franța din urmă cu aproape două săptămâni (acolo unde au întâlnit Chambray Touraine) le-a costat pe handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea amânarea a două meciuri pe care trebuiau să le susțină în perioada imediat următoare. La puțin timp după ce au revenit din Hexagon, unele dintre jucătoare au manifestat simptome specifice infecției cu Coronavirus, iar testele au confirmat suspiciunile. Direcția de Sănătate Publică Vâlcea le-a trimis în carantină pe jucătoarele cu teste pozitive, măsura vizând și mai mulți oficiali ai clubului. Din această cauză, echipa Primăriei Râmnicu Vâlcea a ratat două meciuri importante pe care trebuia să le dispute în ultima perioadă (cu Rapid în campionatul intern și cu Viborg în European League).
Ei bine, iată că în week-end-ul care urmează, la Vâlcea va sosi tocmai echipa «buclucașă» Chambray Touraine. Meciul va conta pentru prima etapă din returul grupelor European League și se va disputa sâmbătă, 5 februarie 2022, cu începere de la ora 17.00, în Sala „Traian”.