Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 mai 2020

Vâlcea rămâne fără victorie în Liga a II-a


• antrenorul Jerry Gane trebuie să găsească soluții până la etapa următoare

Vineri după-amiaza, pe stadionul din Parcul Zăvoi, CS Municipal Râmnicu Vâlcea a disputat cel de-al doilea meci din noua ediție a ligii secunde de fotbal. Reamintim, sezonul 2016/2017 este primul din istoria fotbalului românesc „de la matineu” care se desfășoară după un format cu o singură serie, campionatul având 20 de cluburi la start. Adversara râmnicenilor de sâmbătă a fost ASU Poli Timișoara, formație nou-promovată din Liga a III-a. Fotbaliștii din parcul Zăvoi, pregătiți de antrenorul Jerry Gane erau motivați să dea totul pentru un succes, confruntarea cu timișorenii fiind prima din actuala ediție disputată în fața propriilor suporteri. Mai mult decât atât, evoluția din prima etapă, atunci când remizaseră 2-2, în urma unui meci bun, pe terenul celor de la UTA „Bătrâna Doamnă” Arad, le dădea speranțe jucătorilor noștri. „Viperele albastre”, așa cum sunt alintați fotbaliștii râmniceni de către suporteri, își doreau mult victoria, cele trei puncte urmând să păstreze echipa noastră în prima jumătate a clasamentului.

Socoteala de acasă nu prea s-a potrivit cu cea din teren

În fața unui numeros public venit să asiste la primul joc de pe teren propriu al echipei noastre în noua stagiune, fotbaliștii de la CS Municipal au încercat să marcheze repede golul care să îi pună pe timișoreni la respect. Totuși, oaspeții veniți din Liga a III-a au trecut cu bine peste primele șarje ofensive purtate de către municipali. La rândul lor, timișorenii și-au arătat repede „colții” și intențiile ofensive încă din primul sfert de oră al întâlnirii. Încurajați de cei peste 100 de suporteri care au făcut deplasare din Banat în Oltenia, adversarii de vineri au pus la grea încercare buturile apărate de Muțiu în câteva rânduri încă din partea de debut a primei reprize. Totuși, vâlcenii și-au arătat plusul de experiență și au fost echipa mai bună, care a controlat centrul terenului, chiar dacă ocaziile cu adevărat periculoase la poarta adversă au cam lipsit.
Timpul s-a scurs repede în primul joc al celei de-a doua etape a ligii secunde. Astfel că, până la pauză spectatorii veniți în tribune pentru spectacol nu prea au avut cu ce se delecta. Jocul a fost, cât de cât, plăcut ochiului, jucătorii au arătat că au intrat pe teren să joace fotbal și că și-au dorit victoria, dar a lipsit exact ceea ce e mai important în fotbal: golul.

Nula la nula și după pauză!

Pauza nu s-a dovedit un sfetnic tocmai bun pentru niciuna dintre cele două echipe. Debutul reprizei secunde a fost mai puțin agitat. Oaspeții s-au pus pe mai multe linii în apărare și au mizat pe arma contraatacului, în timp ce echipa noastră a încercat să desfacă blocul defensiv advers. În minutul 64, Cătălin Pârvulescu de la CSM a urcat în careul advers și a trimis cu capul puțin peste poarta adversă. Apoi, Bebe Vasile a pătruns pe flanc, după o pasă a lui Ceapă, intrat în locul lui Dina. Acțiunea a rămas fără efect, chiar dacă spectatorii au crezut că a fost gol, după ce mingea a lovit puternic plasa laterală. Căpitanul Pârvulescu a fost, din nou, aproape de gol dar, tot cu capul, a ratat de puțin ținta. Pe contraatac, bănățenii au pus și ei probleme la poarta lui Muțiu. Stancu a trimis peste, din mijlocul careului, iar apoi Blănaru a șutat puțin pe lângă.
Chiar dacă finalul a fost destul de încins, ambele formații încercând să dea lovitura la ultimele faze, golul tot s-a lăsat așteptat. Reușitele nu au apărut la niciuna dintre cele două porți nici până la ultimul fluier al centralului, partida încheindu-se cu scorul de 0-0. Rezultatul de egalitate este unul care avantajează în mod cert echipa adversă, timișorenii reușind să câștige un punct de pe terenul unei formații precum CS Municipal, care pornea cu prima șansă pentru obținerea celor trei puncte puse în joc. După această remiză, CSM pierde câteva poziții în clasamentul ligii secunde și coboară în partea inferioară a ierarhiei.
Etapa viitoare, programată sâmbătă, 20 august, jucătorii de la CS Municipal vor evolua pe terenul ilfovenilor de la CS Balotești.

Rezultatele etapei a II-a

CSM Râmnicu Vâlcea – ASU Poli Timișoara 0-0
Șoimii Pâncota – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-7
Metalul Reșița – Dunărea Călărași 0-4
Academica Clinceni – ACS Berceni 4-0
Foresta Suceava – UTA Bătrâna Doamnă Arad 0-2
Dacia Brăila – Unirea Tărlungeni 2-0
FC Brașov – Juventus București 1-0
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 1-0
Chindia Târgoviște – CS Balotești 1-0
Luceafărul Oradea – CS Afumați 1-0

Alte articole de la Fotbal