Vâlcea intră sub atenționare Cod Portocaliu. Ședință la Prefectură!


Instituția Prefectului Județului Vâlcea aduce la cunoștință faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru perioada 31 mai, ora 15.00 – 1 iunie, ora 10.00, o avertizare COD PORTOCALIU, valabilă și pentru județul Vâlcea prin care sunt prognozate mai multe fenomene meteo ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică.
În intervalul de timp menționat, vor fi vizate fenomene de ploi abundente; instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.
Astfel, având în vedere fenomenele meteo prognozate, Instituția Prefectului, solicită ca, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județul Vâlcea, să fie dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.
În vederea asigurării intervenției prompte în zonele critice, va fi menținut contactul permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice, pentru ca echipele de intervenție să intervină în mod operativ.
De asemenea, responsabilitatea privind gestionarea unor evenimente deosebite, anunţarea acestora sau informarea cu privire la producerea unei situații de urgență pe raza localităților, revin în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Ce se va discuta la Prefectură?

Totodată, astăzi, 31 mai 2019, începând cu ora 14.20, la sediul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, va avea loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, în cadrul căreia vor fi discutate și dispuse măsuri în consecință, în vederea diminuării efectelor fenomenelor meteorologice.