„Vâlcea e în EuROpa. EUropa e la Vâlcea. EUROPE DIRECT”


O nouă generație de peste 420 de centre EUROPE DIRECT și-a început activitatea în întreaga Uniune Europeană. Cu un mandat care va dura până la sfârșitul anului 2025, centrele vor aduce UE, politicile și valorile acesteia în toate colțurile Europei, stabilind o legătură importantă între instituțiile UE și cetățeni. Acestea vor contribui la explicarea modului în care Europa combate pandemia de COVID-19 și redresarea economică prin intermediul programului NextGenerationEU, abordând tranziția verde și tranziția digitală.
„Suntem onorați să facem parte din Rețeaua de Centre EUROPE DIRECT România! Este o performanță a județului Vâlcea, a Bibliotecii Județene «Antim Ivireanul», a vâlcenilor mai informați și a Consiliului Județean Vâlcea care a continuat «tradiția» de a sprijini, în continuare, existența Centrului prin cofinanțarea proiectului. Pentru a marca acest moment important din viața comunității vâlcene și mai ales al Bibliotecii noastre, vom desfășura un eveniment de promovare al Centrului EUROPE DIRECT Vâlcea, aflat la un nou mandat (2021 – 2025): «Vâlcea e în EuROpa. EUropa e la Vâlcea. EUROPE DIRECT!». Evenimentul va avea loc în data de 17 iunie 2021, între orele 10.00 – 12.00, la Biblioteca Județeană «Antim Ivireanul» Vâlcea, structura-gazdă. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Ovidiu Nahoi (foto), redactor-șef RIF”, au precizat reprezentantele Centrului Europe Direct Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Principalele ținte ale noului mandat EUROPE DIRECT Vâlcea

Mandatul EUROPE DIRECT Vâlcea are ca priorități:
• asigurarea informării obiective și oportune cu privire la chestiunile europene;
• interacțiunea cu cetățenii referitor la starea și viitorul Uniunii Europene;
• implicarea publicului în evenimente de informare, comunicare, dialoguri offline și online;
• promovarea cetățeniei europene active în școli etc.
Informații oferite de Dana RĂDULESCU (coordonator Europe Direct Vâlcea) și Ioana MAZILU-MANOLESCU (consilier de comunicare Europe Direct Vâlcea)