Urmează un nou turneu în Liga Florilor. VÂLCEA întâlnește două nou-promovate


După turneul desfășurat săptămâna trecută la Ploiești, în cadrul căruia s-au disputat șapte din cele opt partide contând pentru prima etapă a noii ediții a Ligii Florilor de handbal feminin, reprezentanții federației de specialitate au programat un nou turneu. De această dată, va fi un turneu extins, în care ar trebui să se dispute nu mai puțin de 32 de meciuri, adică partidele contând pentru etapele cu numerele doi, trei, patru și cinci. Spunem ar trebui deoarece, așa cum s-a văzut și în cazul turneului organizat la Ploiești, Coronavirusul a afectat sever câteva echipe, una dintre ele (Crișul Chișineu Criș) fiind nevoită să solicite amânarea partidei din prima etapă. O altă grupare, Activ Prahova Ploiești, abia a strâns nouă-zece jucătoare valide (care să nu fie la acel moment infectate cu Coronavirus), dar a preferat să joace în prima etapă. Situația nefericită s-a reflectat cât se poate de sever în rezultatul acestei echipe din prima etapă, Activ Ploiești suferind o înfrângere drastică în fața Dunării Brăila (la 13 goluri diferență).
Revenind la viitorul turneu programat de Federația Română de Handbal, trebuie spus că acesta se va desfășura în municipiul Sfântu Gheorghe (județul Covasna), acolo unde s-au desfășurat și turnee ale echipelor de handbal masculin. Turneul va avea un program de jocuri foarte comprimat, pe parcursul a numai șase zile. Întrecerea va debuta joi, 29 octombrie și se va încheia marți, 3 noiembrie. Pe parcursul acestui turneu, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni, în ordine, următoarele echipe: CSM Slatina – în etapa a doua, Crișul Chișineu Criș (echipă nou-promovată în Liga Florilor) – în etapa a treia, Minaur Baia Mare – în etapa a patra și Dacia Mioveni (o altă echipă nou-promovată în acest sezon) – în etapa a cincea. Handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera pot spera la maximul de puncte la finalul acestui turneu, singurul joc care se anunță cu adevărat dificil fiind cel din etapa a patra, contra grupării maramureșene Minaur Baia Mare.
Reamintim că, în prima etapă a acestui sezon, în turneul de la Ploiești, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat derby-ul Olteniei la handbal feminin, obținând o victorie în fața echipei SCM Craiova (scor 28-24).

Programul echipei noastre

Etapa a II-a – joi, 29 octombrie (ora 11.00)
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Slatina

Etapa a III-a – vineri, 30 octombrie (ora 16.30)
Crișul Chișineu Criș – SCM Râmnicu Vâlcea

Etapa a IV-a – duminică, 1 noiembrie (ora 11.00)
SCM Râmnicu Vâlcea – Minaur Baia Mare

Etapa a V-a – marți, 3 noiembrie (ora 11.00)
Dacia Mioveni – SCM Râmnicu Vâlcea