Urmează un alt meci foarte dificil pentru SCM Râmnicu Vâlcea


Echipa de handbal a Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a intrat în probabil cea mai aglomerată perioadă din întreg anul calendaristic 2021. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera vor avea de susținut, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie, un număr de aproape 15 partide, cele mai multe în Grupa B a Ligii Campionilor, dar vreo câteva și în Liga Florilor. Perioada foarte aglomerată a început deja, odată cu partidele pe care SCM le-a avut programate duminică (10 ianuarie) în Liga Campionilor, contra ETO Gyor din Ungaria, și miercuri (13 ianuarie), contra Gloriei Buzău, în etapa a șaptea a Ligii Florilor.
Duminică, 17 ianuarie 2021, cu începere de la ora 17.00, handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea vor avea de susținut un alt joc foarte dificil. Va fi vorba despre o nouă partidă în Grupa B a Ligii Campionilor, de această dată în runda a unsprezecea. Spre deosebire de partida precedentă din această competiție, disputată în Sala «Traian», contra unguroaicelor de la ETO Gyor, de această dată elevele antrenorului Florentin Pera vor evolua în deplasare. Adversarele municipalelor vor fi sportivele de la Podravka Vegeta, campioanele Croației. Acest joc este unul deosebit de important pentru ambele combatante deoarece fiecare dintre acestea are nevoie foarte mare de puncte pentru a rămâne în «cărțile» calificării în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Podravka Vegeta ocupă poziția a șaptea în clasamentul Grupei B, cu două puncte din șapte partide disputate. SCM Râmnicu Vâlcea se află pe locul opt în ierarhia grupei, fără vreun punct câștigat, dar cu numai șase meciuri jucate. Tot cu două puncte, dar pe locul șase în clasamentul Grupei B, se află Borussia Dortmund (campioana Germaniei), care are opt meciuri jucate până acum. Cele trei cluburi amintite se duelează pentru ocuparea poziției a șasea în clasamentul final al Grupei B, poziție care permite accederea în faza următoare (optimi) a Ligii Campionilor.
În eventualitatea în care se va impune în jocul de duminică, fie și la un singur gol diferență, SCM Râmnicu Vâlcea va avansa o poziție în clasamentul Grupei B.
Tot în week-end-ul care urmează, în etapa a unsprezecea din Grupa B se vor mai disputa alte trei partide: CSKA Moscova – Borussia Dortmund (sâmbătă, 16 ianuarie, cu începere de la ora 17.00), Odense Handbold – ETO Gyor (duminică, 17 ianuarie, cu începere de la ora 17.00) și Brest Bretagne Handball – Buducnost Podgorica (tot duminică, 17 ianuarie, de la ora 17.00).
Sursă foto: Arhivă