UN VÂLCEAN «FĂCEA ANGLEA» fără autorizație. A fost amendat!


Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat marți, 15 noiembrie 2022, un tânăr în vârstă de 32 de ani, care conducea pe Drumul Național 7, pe raza comunei Milcoiu, o autoutilitară (8+1 persoane), în timp ce efectua în mod ilegal transportul internațional public a șase persoane, contra cost, pe ruta Marea Britanie – România. Polițiștii au constatat că el nu deținea autorizație taxi sau copie conformă.
„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în valoare de 2000 lei. Ca măsură complementară i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Totodată, i-a fost suspendat și dreptul de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de șase luni”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea
Precizare: Titlul este o aluzie la faptul că, unii dintre conaționalii noștri, din cauza prea plinului inteligenței lor, atunci când doresc să se refere la transport de persoane/bunuri pe ruta Marea Britanie – România (sau retur) spun și, mai ales, scriu (să își demonstreze și mai ușor prea plinul inteligenței!) că «se face Anglea».
Sursă foto: Arhivă