Un șofer teribilist a comis două infracțiuni rutiere într-o singură noapte


• râmniceanul conducea sub influența băuturilor alcoolice cu permisul suspendat

În week-end, poliţiştii rutieri au efectuat un control de rutină pe strada Stejarului din Râmnicu Vâlcea. La un moment dat, ei au oprit un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta era condus de către un tânăr cu vârsta de 27 de ani și domiciliul în Râmnicu Vâlcea.

Circul a început când șoferul a refuzat să meargă la spital. Tânărul a fost amendat cu suma record de 4.900 lei!

„Având în vedere faptul că şoferul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat însă să-i fie recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, transmit polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
De asemenea, în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că autoturismul oprit în trafic nu avea asigurare obligatorie şi nici inspecţie tehnică periodică valabilă. Pentru aceste fapte, poliţiştii l-au sancţionat pe tânăr cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără asigurare obligatorie şi amendă de 2.900 de lei pentru lipsă inspecţie tehnică periodică valabilă. În plus, oamenii legii i-au reţinut râmniceanului permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de conducere auto, precum şi certificatul de înmatriculare numerele autoturismului.

Deși nu mai avea drept de conducere, tânărul
s-a dat în spectacol pe strada Mihai Eminescu

Peste câteva ore, poliţiştii l-au depistat pe tânăr la volanul aceluiaşi autoturism. De această dată, el a fost oprit pe strada Aleea Teilor, la intersecţie cu strada Mihai Eminescu. Poliţiştii l-au verificat din nou cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Teribilistul a refuzat încă o dată să fie condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
„Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal având ca obiect de cercetare refuzul de la prelevarea de mostre biologice de sânge, faptă prevăzută de art. 337 din Codul penal şi conducere vehicule pe drumurile publice fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 din Codul penal”, transmit polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.

Tânăr din Mihăești, amendat de polițiștii govoreni
În dimineaţa zilei de 4 martie, poliţiştii orașului Băile Govora au depistat în trafic, pe strada Pieţii din localitate, un tânăr cu vârsta de 19 ani și domiciliul în comuna Mihăeşti care conducea un autoturism deși avea permisul reţinut. În plus, din cercetări, oamenii legii au descoperit că imprudentul șofer avea dovada înlocuitoare expirată din 1 martie.
Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii govoreni anunță sancțiunile dispuse în cazul tânărului din Mihăești: „Faţă de conducătorul auto în cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul penal”.