Un gorjean a ocupat o grotă din Călimănești. A fost scos cu jandarmii


Un bărbat din orașul Rovinari, județul Gorj, a fost găsit într-o grotă de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimănești. Totul s-a întâmplat duminică (14 iunie 2020), în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păușa-Stănișoara, a fost sesizat de către turiștii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănișoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere mâncare.
„După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată și greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară. Întrebat despre motivele prezenței lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor că este pustnic și în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în liniște. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiștilor, deoarece nu are de unde să își procure întotdeauna hrană”, au informat jandarmii vâlceni.

 

A fost urcat în tren și trimis acasă

 

Între timp, jandarmii au sunat la apelul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță, în vederea acordării îngrijirilor medicale. După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să își ia lucrurile din grotă (două pungi de haine și o pătură) și să meargă la echipajul de ambulanță care îl aștepta. Acesta a primit două pachețele de mâncare din partea șoferului de pe ambulanță, respectiv a jandarmilor și acceptat să i se măsoare doar tensiunea arterială. El a refuzat deplasarea la spital.
În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păușa și urcat în tren pentru a merge acasă. Jandarmii montani au mai făcut precizarea că la fața locului s-au deplasat și doi agenți de poliție din cadrul Poliției Călimănești pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea