Un album care merită ascultat: Eu mi-s fată lovișteană


Vă invităm să faceți cunoștință astăzi, prin intermediul cotidianului nostru, cu Mariana Ștefan, una dintre cele mai tinere și valoroase interprete de muzică populară din județul nostru. Vine de pe plaiurile comunei Perișani, fiind crescută în Țara Loviștei, iar cântecele ei sunt leac pentru inimi, dar, în egală măsură, prilej de joc și veselie. Albumul „Eu mi-s fată lovișteană” reprezintă cea mai nouă colecție de cântece prin intermediul cărora artista din Perișani vrea să vă încânte sufletele. Acesta cuprinde 20 de melodii, care mai de care mai interesante.
Vă mai spunem despre Mariana Ștefan că poate fi contactată la adresa www.facebook.com/stefanmariana08 sau pe www.mariana-stefan.ro. De asemenea, în Râmnicu Vâlcea, punctele de distribuție în care se poate găsi discul cu albumul „Eu mi-s fată lovișteană” să află la Hermes (cartier Ostroveni) și Dovali (cartier Traian).

Mulțumiri aduse colaboratorilor

Prin intermediul publicației noastre, Mariana Ștefan dorește să le mulțumească în mod deosebit persoanelor care au sprijinit-o pentru realizarea albumului la care facem referire. Să vedeam ce ne-a declarat artista din Țara Loviștei: „Mulțumesc celor care au contribuit la realizarea acestui album, tuturor colaboratorilor instrumentiști, sunetiști, textieri, fotografi, cameramani. Le mulțumesc în mod special maeștrilor Aurel Blondea – dirijor Ansamblul Artistic Profesionist «Doina Gorjului», dirijor Ilie Fieraru – Orchestra «Doina Argeșului», cât și regretatului dirijor Ionel Puia – Orchestra «Rapsodia Vâlceană»”.
Pentru a vă contura o idee în privința temelor abordate de Mariana Ștefan în cântecele sale, vă oferim lista celor aflate în albumul „Eu mi-s fată lovișteană”:

1.Eu mi-s fată lovișteană
2.În Bâlciul de la Titești
3.Cu turma pe Lotru-n sus
4.Mărie cu ochi căprui
5.De când moș Ioan s-o dus
6.Mândră sunt de satul meu
7.Au, au a mea viață
8.Mă mândresc sunt soacră mică
9.Treizeci și șapte primăveri
10.Fiu de român
11.I-auzi Ioană, te ascult Tanță
12.Vine Badea-n Perișani
13.Nu știu bine-i cu bărbat?
14.La stâna din Topologu
15.Așa-i mama cu copii
16.Hai noroc și la mulți ani
17.Mireasă cununa ta
18.Plătesc dublu la crâșmar
19.Soacră cu două nurori
20.De-ai să pleci Mărie în lume