ULTIMA ORĂ: Vâlcea se apropie de O MIE de cazuri de persoane infectate cu COVID!


Informațiile transmise astăzi, 23 august 2020, de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României, dar și de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Vâlcea nu arată deloc bine! În ultimele 24 de ore (22 august, ora 13.00 – 23 august, ora 13.00) în Vâlcea au fost confirmate alte 19 persoane ca fiind infectate cu COVID – acestea fiind persoane care nu avuseseră anterior un test pozitiv. Conform informațiilor venite de la Guvern, până la această dată, județul nostru a ajuns la un total de 976 de cazuri de infectare cu Coronavirus (numărul fiind calculat de la începutul pandemiei).
De asemenea, conform informațiilor venite de la SJU Vâlcea, tot la această dată de 23 august, în Secția Boli Infecțioase se află internați 53 de pacienți infectați. Dintre aceştia, opt sunt asimptomatici, 29 au forme uşoare ale infecţiei, 12 prezintă forme medii, iar alți patru se confruntă cu forme severe. Îngrijorător este că la ATI se află internați alți patru pacienţi a căror stare este gravă, ei fiind ventilaţi mecanic.
Din păcate, prin prisma acestor informații, pare destul de probabil ca și zilele următoare Vâlcea să se afle pe lista județelor în care vor deceda persoane din cauza complicațiilor cauzate de infectarea cu Coronavirus!