Trei echipe de top se luptă pentru a întâlni Vâlcea în sferturile Ligii Campionilor


După victoria pe care SCM Râmnicu Vâlcea a obținut-o în week-end, pe teren propriu, în fața suedezelor de la IK Savehof (scor 28-20), a devenit o certitudine că echipa noastră va ocupa poziția a patra în clasamentul final al Grupei a II-a principală din Liga Campionilor. Această poziție asigură calificarea echipei noastre în sferturile de finală ale competiției indiferent de rezultatele celor trei partide care se vor disputa, la sfârșitul săptămânii curente, în această grupă (atunci când SCM va evolua pe terenul campioanei Europei, ETO Gyor). Dacă în grupa Vâlcii, situația s-a simplificat destul de mult după rezultatele meciurilor din penultima etapă, în cealaltă grupă situația este mai complicată. Pentru șefia acelei grupe se luptă trei formații de top din handbalul feminin european, echipa care va avea întâietate în acea serie urmând să fie adversara formației râmnicene în sferturile Ligii Campionilor. Șansele cele mai mari pentru a ocupa primul loc le are campioana Franței, Metz Handball (foto) (13 puncte, golaveraj +20), echipa care, în week-end, s-a impus pe teren propriu (scor 28-26) în fața vicecampioanei României, CSM București. Poziția secundă în clasamentul acestei grupei foarte spectaculoase este ocupat, după runda a cincea, de campioana Rusiei, Rostov Don (11 puncte, golaveraj +10). În cărți pentru ocuparea primei poziții în ierarhia Grupei I principală se află și campioana Danemarcei, Team Esbjerg (11 puncte, golaveraj +9).
Cel mai probabil, meciul care va decide formația pe care o va înfrunta SCM Râmnicu Vâlcea în faza sferturilor de finală va fi cel dintre Team Esbjerg și Metz Handball. Dacă echipa franceză nu va pierde acel joc (adică va obține o remiză sau o victorie) va deveni o certitudine faptul că Metz Handball va fi viitoarea adversară a campioanei României. Situația din clasamentul grupei ar putea ajunge însă una pe muchie în eventualitatea în care Team Esbjerg se va impune în partida de pe teren propriu cu Metz Handball, iar Rostov Don va câștiga pe teren propriu în fața vicecampioanei Ungariei, Rail Cargo. Într-o astfel de situație, se va ajunge ca meciurile directe și golaverajul să decidă care dintre cele trei mari nume ale handbalului feminin european (Metz, Rostov sau Esbjerg) va fi adversara Vâlcii din sferturi.
Clasamentul Grupei I înaintea ultimei etape: Metz Handball – 13p (+20); Rostov Don – 11p (+10); Team Esbjerg – 11p (+9); CSM București – 9 p (-5); Vipers Kristiansand – 5p (-16); Rail Cargo Hungaria – 5p (-18).

Grupa I: programul jocurilor din ultima etapă

Sâmbătă, 7 martie (ora 15.00)
Rostov Don – Rail Cargo Hungaria
Sâmbătă, 7 martie (ora 19.00)
CSM București – Vipers Kristiansand
Duminică, 8 martie (ora 17.50)
Team Esbjerg – Metz Handball
Sursa foto: www.ehfcl.com