„Tragedia de la Bucureşti ne-a lăsat fără cuvinte. Trebuie să învăţăm cu toţii ceva din această dramă şi să conştientizăm că viaţa este mai presus de orice”


• ne-a declarat Ion Cristinel Marian, deputat Mişcarea Populară
Printre primii parlamentari vâlceni care au dorit să transmită un mesaj de condoleanţe pentru familiile victimelor incendiului care a avut loc vineri seara, în clubul „Colectiv” din Bucureşti, s-a numărat deputatul Ion Cristinel Marian. Reprezentantul Mişcării Populare în Parlamentul României ne-a declarat, sâmbătă, că astfel de întâmplări nu îşi au locul într-o ţară ce se pretinde a fi europeană, cu atât mai mult în capitala sa, iar vinovaţii trebuie identificaţi cât mai rapid şi traşi la răspundere. De asemenea, parlamentarul vâlcean a mai atras atenţia asupra unui aspect care ar trebui să dea de gândit directorilor de unităţi şcolare, cadrelor didactice, cât şi celor care au copii la şcoală. Evenimentele de tipul „Balul Bobocilor”, dar şi alte petreceri şcolare se desfăşoară, în foarte multe locaţii din ţară, inclusiv în Vâlcea, tocmai în cluburi. Iar o întâmplare asemănătoare celei de vineri, petrecută la un Bal al Bobocilor, ar avea consecinţe care în mod cert nu pot fi descrise în cuvinte!

Semnal de alarmă pentru Inspectoratul Școlar Vâlcea: Balurile Bobocilor organizate în cluburi sunt un pericol pentru elevi!

În rândurile următoare, redăm declaraţia deputatului vâlcean Ion Cristinel Marian, venită sâmbătă, la numai câteva ore de la producerea tragicului eveniment. „Când am văzut primele imagini cu cele petrecute aseară la clubul din Bucureşti nu mi-a venit să cred că este adevărat. Vă daţi seama ce au simţit cei care s-au aflat acolo sau rudele lor! Nici nu vrem să ne gândim! Când e vorba despre pierderea unor vieţi nevinovate, cuvintele nu îşi mai au rostul. Tragedia ne-a lăsat fără cuvinte! Pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo este o tragedie şi o dramă naţională! Trebuie să învăţăm cu toţii ceva din această dramă şi să conştientizăm că viaţa este mai presus de orice. Ce pot să mai sper este ca printre cei care au avut de suferit să nu fi fost şi vâlceni de-ai noştri. Este absolut regretabil ceea ce s-a întâmplat şi doresc să transmit sincere condoleanţe familiilor celor dispăruţi! (…) Vinovaţii trebuie să fie găsiţi cât mai repede de către autoprităţi şi traşi la răspundere. Chiar dacă este clar că nici o pedeapsă aplicată vinovaţilor nu îi mai poate aduce înapoi pe cei care au decedat. Dincolo de aceasta, trebuie să conştientizăm cu toţii că este necesar să avem mai multă grijă de tineri. Ei au numeroase tentaţii în zilele noastre şi se pot expune fără îşi dea seama unor mari pericole. Spre exemplu, acum este o perioadă în care se organizează evenimente de tipul Balul Bobocilor tocmai în locaţii de acest gen, cluburi adică. Nici nu vrem să ne gândim care ar fi fost urmările dacă cei 500 de participanţi la evenimentul din Bucureşti erau tineri de liceu. Cred că tinerii au nevoie şi merită mai multă atenţie din partea noastră!”

Posting....