Trafic de coşmar pe artera principală a municipiului: trei zile cu Calea lui Traian blocată!


• două zile de repetiţii şi parada propriu-zisă de 1 Decembrie vor complica şi mai mult viaţa şoferilor

Ca şi cum situaţia traficului rutier prin centrul Râmnicului n-ar fi fost suficient de complicată în preajma Sărbătorilor, pe lângă problemele deja cunoscute de la pasajul Cozia se vor aduna şi trei zile de restricţii pe Calea lui Traian.
Este vorba de organizarea celei mai mari parade militare din istoria recentă a oraşului pentru care de luni se trece la repetiţii. Astfel, în prima zi a săptămânii, între orele 09.30 şi 11.30, dar şi miercuri, între orele 10.00-12.00, pe bulevardul Calea lui Traian se vor desfăşura antrenamente generale, la care vor lua parte atât efectivele, dar şi tehnica planificată pentru parada militară locală dedicată Zilei Naţionale.
Vă reamintim că peste 200 de militari ai Garnizoanei Râmnicu Vâlcea (M.Ap.N., M.A.I. şi S.R.I.) şi Poliţiei Locale, vor defila, joi, la parada militară locală organizată cu ocazia Zilei Naţionale pe bulevardul Calea lui Traian, între bulevardul Nicolae Bălcescu şi bulevardul Tudor Vladimirescu. Pe bulevardul Calea lui Traian, prin faţa Muzeului de Istorie, vor trece şi peste 30 de mijloace tehnice.
Evenimentul va debuta la ora 10.00, la Statuia Independenţei din centrul municipiului, cu o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori. Ceremonia va începe cu salutul Drapelului de Luptă şi intonarea Imnului Naţional al României, iar după oficierea serviciului religios şi alocuţiunile oficialităţilor, ceremonia se va încheia cu festivitatea de depunere de coroane şi jerbe de flori după care, participanţii se vor deplasa pe bulevardul Calea lui Traian, unde vor asista la parada militară locală.
La parada militară, care va fi condusă de locotenent colonelul Dumitru Copăceanu, şeful comenduirii garnizoanei, participă detaşamente de militari şi tehnică ale Centrului de Instruire pentru geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Serviciului Român de Informaţii Vâlcea şi Poliţiei Locală a Municipiului Râmnicu Vâlcea.
La activităţi au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei publice locale, parlamentari locali, militari activi, în rezervă şi în retragere, veterani de război şi urmaşi ai acestora, personalităţi de seamă ale culturii vâlcene, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Râmnicului, elevi ai şcolilor din municipiu etc. Parada militară a fost pregătită în contextul Centenarului Primului Război Mondial, 1916-2016.