TOȚI ELEVII STAU ACASĂ! Clasele rămân goale în două școli din Râmnic


Zi de 13 cu ghinion pentru elevii (poate și pentru părinții lor!) care frecventează cursurile a două unități școlare din Râmnicu Vâlcea! Reprezentanții Prefecturii Vâlcea ne-au anunțat, miercuri după-amiaza, că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat, în ședință extraordinară, cererile de suspendare a cursurilor cu prezență fizică în două unități de învățământ din municipiu.
Este vorba de Colegiul Energetic și Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, unități care, începând cu data de 14 octombrie 2021, vor funcționa conform scenariului care presupune desfășurarea orelor de curs în sistem online.

Probleme și în alte școli din județ

În continuare se vor desfășura cursuri în sistem online în cele trei unități de învățământ din comuna Făurești (Școala Gimnazială Bugețani, Grădinița cu program normal Milești și Grădinița cu program normal Făurești), pentru care CJSU Vâlcea a aprobat scenariul 2 de funcționare încă de la începutul acestei luni.
Celelalte unități de învățământ din județ vor funcționa după scenariul 1 (participarea zilnică cu prezența fizică a tuturor antepreșecolarilor, preșcolarilor și elevilor), cu mențiunea că, în prezent, sunt și școli și grădinițe care au suspendată activitatea didactică cu prezență fizică doar pentru anumite clase sau grupe din cauza depistării unor elevi/profesori infectați cu Coronavirus!
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea