Tot ceea ce nu știai despre arta brodatului


Pentru inceput, vom face distinctie intre doi termeni, care sunt adesea confundati si catalogati ca avand o relatie de sinonimie intre ei. Astfel, vom face diferente din punct de vedere al sensurilor intre tapiserie si broderie. Tapiseria este de obicei folosita pentru a descrie procesul de tesere a unui model in tesatura pe masura ce este realizat. Broderia, pe de alta parte, reprezinta ornamentarea tesaturii prin crearea desenelor folosind fir si ac.
De asemenea, avem de-a face cu doua tehnici de brodat, iar acestea sunt: tehnica de broderie manuala si tehnica de broderie automata. Astfel, broderia manuala poate fi delimitata in continuare in broderii care utilizeaza fire decorative si broderii care utilizeaza utilizarea materialelor decorative, cum ar fi margele de sticla, pietre etc. Majoritatea persoanelor considera ca brodatul manual este mai relaxant decat utilizarea masinilor. Cu toate acestea, poate fi destul de plictisitor si consuma mult timp, asa incat, nu este deloc surprinzator ca un proiect sa dureze luni de zile pana la finalizare.
Broderia manuala necesita, de asemenea, o multime de instrumente. Este de la sine inteles ca lipsa unui echipament adecvat sau utilizarea unor instrumente neconforme au ca rezultat modele nu foarte aspectuoase. De aceea, o persoana pasionata de arta broderiei trebuie sa dispuna de toate instrumentele si obiectele specifice specifice, pentru ca activitatea sa dea roade aspectuoase si de calitate. Desi este destul de obositoare, aceasta metoda ofera cusaturi mai precise si va ofera posibilitati de manifestare a imaginatiei mult mai mari, in comparatie cu masinariile care se ocupa de broderie. De asemenea, proiectul pe de-a intregul are o amprenta mult mai personala si trezeste sentimente aparte.
De cealalta parte, broderiile realizate la masina erau folosite doar de profesionisti, la inceputuri. Cu toate acestea, pasionatii de broderii folosesc acum si masini pentru a-si suplimenta volumul de munca. Spre deosebire de masinile de dinainte, dispozitivele de astazi sunt personalizate pentru toate bugetele si merit realizarea unui numar mare de broderii, intr-o perioada relativ scurta de timp. Pasionatii de broderii vor avea de obicei mai multe tipuri de masini din care sa se aleaga. Aceste tipuri includ masini de brodat sau de cusut pe care le utilizeaza oamenii, dar exista, de asemenea, masini programate si controlate de computer. Cele din urma sunt sunt in general rezervate utilizatorilor mai experimentati sau firmelor specializate in acest domeniu, care au nevoie sa produca in cantitati industriale. Masinile de brodat au de obicei un singur ac, insa unele modele vin cu mai multe ace, tocmai pentru a va ajuta sa va terminati activitatile cat mai repede cu putinta.
Majoritatea masinilor vin, de asemenea, cu functii care va permit sa faceti posibila matlasarea. Ei, bine, la Brodara toate aceste activitati sunt realizate cu maiestrie de catre o echipa specializata, iar daca va doriti broderii frumoase si de buna calitate, aici gasiti ceea ce va trebuie. Realizam orice timp de modele, in cantitatile solicitate de clienti, totul la preturi foarte bune. Asadar, lasati echipa Brodara sa faca treaba in locul vostru si bucura-te de frumusetea si utilitatea lucrului bine facut!