Teatrul Anton Pann, invitat să joace la Bucureşti, pe scena Teatrului Nottara


După succesul pe care l-a avut în vara anului 2012, când s-a jucat cu o sală arhiplină, la Teatrul Bulandra, “Aproape”, spectacolul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea va fi prezentat din nou bucureştenilor, vineri, 13 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Nottara, în Sala „Horia Lovinescu”. Profesionalismul de care dau dovadă actorii Teatrului Anton Pann a fost apreciat de critica de specia­litate, aprecierea pentru ei fiind reflectată în unele cotidiene importante, reviste de cultură, de teatru. Aşa se explică şi faptul că în ultimul timp pe actorii Teatrului Anton Pann îi găsim nominalizaţi la premiile UNITER, selectaţi la unele Festivaluri Internaţionale de Fim, ba premiaţi la unele evenimente de gen, exemplu Gala Tânărului Actor de la Costineşti. Chiar dacă este 13, sperăm că actorii de la Vâlcea să fie în formă şi să cucerească atenţia publicului bucureştean. Cu siguranţă vor urma şi alte spectacole. Unul din cotidienele vâlcene spunea despre această echipă tânără de actori că este foarte bună, bine sudată, toţi reuşind să dea ce e mai bun. În „Aproape” de John Cariani, în regia lui Cristi Juncu, scenografia Cosmin Ardeleanu, sunt distribuiţi o parte din actorii tineri: Cătălin Vieru, Olimpiu Blaj, Mădălina Ciotea, Reka Szasz, Amalia Huțan, Ioana Predescu, Alex Calangiu, Florin Beciu, alături de Gabriel Tudorin.

Despre montarea regizorului Cristi Juncu şi actorii care fac parte din distribuţie, Dana Ionescu scria pe site-ul Yorick: „o coerenţă scenică exprimată în primul rând prin firescul care domnește pe scenă. Nicio o boare de artificial, de forţat de „neautentic” n-a bătut, cel puţin la reprezentaţia pe care am văzut-o eu, ceea ce este, fără îndoială, şi meritul tinerilor actori de la Teatrul „Anton Pann”, artişti la care lucrul „cu mănuşi” al regizorului a dat roade. Jucându-se cu poftă, „Aproape” spune (a se citi: „sugerează”) lucruri cât se poate de serioase, întâmplări de văzut pentru toţi ochii şi de auzit pentru toate urechile. Ordonate de un povestitor, pus pe şotii, pe care regizorul l-a învestit cu putere asupra poveştilor, întâmplările despre dragoste şi alţi demoni şi îngeri sunt materia vie cu care fiecare îşi scrie proprie poveste. În viaţa de pe scenă şi în cea din afara ei.”

Aşadar, când la ora 19.00, la Teatrul Nottara din Bucureşti va bătea gongul, noi cei de aici, de acasă, suntem cu pumnii strânşi, dorindu-le din suflet, mult, mult succes!