Târgul judeţean de voluntariat Vâlcea 2012


În urma dorinţei acerbe a elevilor de a se implica şi de a îi determina şi pe alţii să se implice, membrii CJE Vâlcea au organizat, pe data de 14 decembrie, în Sala de Sport a Şcolii Take Ionescu, un eveniment la care au  participat nu mai puţin de 14 asociaţii şi ONG-uri, printre care: Interact Râmnicu Vâlcea, Next&Co, Leo Cozia, Cercetaşii României, OPVP, Casa Cărţii, Europe Direct, Salvaţi Copii, Rotex Vâlcea, Rotaract Râmnicu Vâlcea, Palatul Copiilor. Acestea au făcut tot posibilul să îşi atragă elevi, să le explice în ce constă activitatea unui voluntar şi cu ce se fac ei remarcaţi faţă de ceilalţi.

Elevii care au încercat să se informeze despre fiecare ONG, asociaţie în parte, au primit fluturaşi, insigne, sticker-e din partea organizaţiilor,  majoritatea reuşind să se decidă unde doresc să se implice mai departe şi alături de cine.

Astfel, activitatea tinerilor vâlceni a avut un impact  pozitiv atât asupra elevilor, cât şi asupra profesorilor şi autorităţilor locale, care i-au susţinut necontenit.