„Sunt împotriva stației de gunoaie. Respect vocea cetățenilor din Bujoreni”


• declară Alin Voicescu, director APM Vâlcea
• astăzi, aflăm decizia factorilor de răspundere: se va face sau nu stație de depozitat gunoaie în mijlocul satului Bogdănești????

Așa cum aminteam într-un articol din ediția anterioară a cotidianului, peste 150 de semnături au fost strânse de către localnicii din Bujoreni, oameni nemulțumiți de faptul că, în mijlocul satul Bogdănești, s-a dat avizul de a se înființa o stație de depozitat gunoaie. Nu simple cartoane, hârtii, ci deșeuri menajere!!! Asta în condițiile în care în apropiere de locul cu pricina se află zeci de case, iar la 50 m o școală cu 25 de copii. „Sunt împotriva înființării acestei stații de depozitat deșeurile. Anumite părți din lege nu au fost respectate. Personal, m-am deplasat în zonă și nici vorbă să poată fi autorizată înființarea unei astfel de stații. Primarul Roșu, când a ajuns la sediul APM, inițial, n-a recunoscut că și-a dat acordul. I-am arătat ștampila și semnătura…Tot ce cer este ca subiectul să fie tratat cu seriozitate, nu cu superficialitate, cum s-a întâmplat la prima întrunire a factorilor de decizie. Ideea e că eu spun un Nu! clar acestei stații. Nu în aceste condiții. Nu în mijlocul satului. Respect vocea locuitorilor. Respect decizia lor”, a declarat, pentru ziarul nostru, Alin Voicescu, director Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea.
Și uite așa, din inconștiența unora, există un dosar depus la Mediu pentru înființarea unei stații de depozitat deșeuri, iar acum, când primarul se dă cu localnicii, deși inițial, semnase pentru, e prea târziu. Au loc ședințe peste ședințe, unele tratate cu superficialitate. Astăzi vom afla ce și cum, vom știi dacă autoritățile și reprezentanții instituțiilor care decid țin cont de oamenii din zonă, de traiul lor. Nu credem că, spre exemplu, vreun director de la DSP Vâlcea ar putea trăi având lângă propria locuință o stație de depozitat deșeuri menajere.