Start la cererile pentru măsura de distilare a vinului! CÂȚI BANI SE DAU PENTRU FIECARE LITRU?


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, 8 septembrie 2020, că va începe primirea cererilor pentru sprijinul financiar privind măsura de distilare a vinului în situații de criză, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 240/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de distilare a vinului în situații de criză, eligibilă pentru finanțare în cadrul Programului național de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023.
Sprijinul financiar pentru măsura de distilare a vinului în situații de criză se acordă: după finalizarea operațiunilor de distilare și denaturare; în avans.
Astfel, cererile pentru acordarea sprijinului se depun la sediul APIA – Aparat Central: după finalizarea operațiunilor de distilare și denaturare – nu mai târziu de 25 septembrie 2020; în avans – nu mai târziu de 11 septembrie 2020.
Solicitanții pot fi: orice persoană juridică sau formele asociative ale acestora, autorizată pentru distilarea produselor vinicole. Valoarea sprijinului plătit distilatorului este stabilită la 4,63 lei/litru de vin cu denumire de origine controlată (DOC), indicație geografică (IG) și 3,65 lei/litru vin varietal, care va fi distilat.