Șirineasa a intrat de tot la apă


• singura echipă vâlceană din fotbalul național s-a abonat la înfrângeri și este aproape de retrogradarea în liga județeană

Jucătorii de la CS Șirineasa nu au început deloc bine anul 2017. În primele trei partide disputate în cadrul Seriei C din Liga a III-a de fotbal, aceștia au bifat tot atâtea înfrângeri. Deși situația financiară, care s-a dovedit destul de precară în prima parte a sezonului, s-a mai remediat, rezultatele sunt mai slabe chiar și decât atunci când jucătorii erau neplătiți cu lunile.

Argeșenii de la Atletic Bradu, o nucă prea tare pentru vâlceni

Week-end-ul trecut, cu prilejul etapei a XVIII-a din cadrul Ligii a III-a, fotbaliștii pregătiți de antrenorul Gabriel Mangalagiu au evoluat pe cochetul stadion din comuna Bradu, contra argeșenilor de la Atletic. Formația noastră avea mare nevoie de puncte după ce, în primele două meciuri din returul campionatului, suferise două înfrângeri. Reamintim că Șirineasa pierduse, mai întâi, pe terenul doljenilor de la CS Universitatea Craiova II, pentru ca, mai apoi, trupa din județul nostru să fie înfrântă, pe propriul teren, de o altă formație argeșeană, CS Mioveni II. Acest ultim joc s-a lăsat cu un imens scandal după ce au apărut zvonuri conform cărora fotbaliștii de la Șirineasa nu și-ar fi apărat corect șansele și ar fi jucat deliberat mai slab pentru a „sucomba” în fața celor de la Mioveni. De asemenea, au fost informații (neconfirmate încă de către o autoritate) care au arătat că, la unele case de pariuri din Râmnic, s-ar fi pariat sume mari de bani pe înfrângerea celor de la Șirineasa.
Revenind la jocul care s-a disputat vinerea trecută pe stadionul din comuna Bradu, trebuie spus că formația vâlceană – singura care reprezintă județul nostru în competițiile fotbalistice de anvergură națională – a părut capabilă să obțină măcar un rezultat de egalitate. Din păcate, elevii lui Mangalagiu au irosit șanse importante în ofensivă și s-au pripit în faza de apărare exact când le era lumea mai dragă. Așa se face că Atletic s-a impus, meritat până la urmă, în fața formației vâlcene, scor 3-1.

Stăm tot mai rău în clasament

Înfrângerea nu a picat tocmai bine echipei noastre. Eșecul suferit pe terenul formației argeșene a diminuat șansele grupării râmnicene de a se slava de la retrogradare. Dacă înaintea primei partide din returul campionatului, pierdută la Craiova, Șirineasa se afla deasupra „liniei” care asigură salvarea de la retrogradare, acum, formația pregătită de Gabriel Mangalagiu este sub acest prag virtual. Mai mult decât atât, chiar și prima formație care se salvează de la retrogradare s-a îndepărtat la punctaj de gruparea vâlceană. „Satelitul” Universității din Bănie are 19 puncte și un avans de patru puncte în fața grupării noastre.
Îngrijorător este faptul că nici etapele viitoare nu se anunță unele tocmai ușor de abordat pentru formația noastră. Șirineasa mai are câteva meciuri foarte dificile de abordat și, deci, perspectivele pentru o eventuală avansare în clasamentul Seriei C sunt destul de reduse. Totuși, nu trebuie să îi subestimăm pe fotbaliștii din Șirineasa. Așa după cum am văzut în prima partea a sezonului, deși reprezintă o formație promovată pentru prima dată în istorie la nivel național, Șirineasa a bifat câteva succese neașteptate. Așa se face că, preț de câteva runde, la începutul sezonului, echipa vâlceană s-a aflat chiar pe podiumul clasamentului.

Diferență de numai trei puncte între locurile III – XI

Iar dacă tot vorbim despre situația nu tocmai „roz” a echipei vâlcene în ierarhia Seriei C, trebuie să spunem că întrecerea din care face parte CS Șirineasa este cea mai strânsă dintre toate cinci organizate la nivel național de către FRF. Exceptând liderul SCM Pitești, care este ca și promovat în Liga a II-a după avansul de 17 puncte pe care îl are în fața următoarei clasate, restul de 14 echipe se află într-un interval de 16 puncte. Așadar, ecartul dintre ocupanta locului secund și echipa aflată pe ultimul loc este mai mic decât cel dintre formația de pe locul doi și liderul autoritar SCM Pitești. Interesant de remarcat este și faptul că nu mai puțin de nouă echipe (cele clasate între pozițiile III – XI) sunt despărțite de patru puncte!

Rezultatele etapei a XVIII-a

Vineri, 17 martie
SCM Pitești – Sporting Roșiori 4-0
Atletic Bradu – CS Șirineasa 3-1
Universitatea Craiova II – CS Mioveni II 3-0
Concordia Chiajna II – Flacăra Moreni 2-1
Sâmbătă, 18 martie
Steaua București II – FCM Alexandria 2-1
Urban Titu – FC Voluntari II 1-1
FC Aninoasa – ACSO Filiași 0-0