Sindicaliștii vâlceni de la Cartel ALFA DAU NĂVALĂ PESTE CÎȚU la Congresul PNL


În frunte cu liderul Ionel Vâncea, sindicaliștii locali dau startul acțiunilor de protest din această toamnă
Sub crezul ferm că „Acest guvern, rupt complet de nevoile cetățenilor, trebuie să plece!”, sindicaliștii ALFA vor lua cu asalt Congresul PNL de sâmbătă, într-o primă fază, pentru a protesta și împărți manifeste anti-guvernamentale.
„CNS Cartel ALFA continuă acțiunile de protest demarate la începutul anului împotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale guvernului actual. Am semnalat încă de la începutul anului existența conflictului social în societate, între cetățeni și reprezentanții puterii – Guvern și Parlament. În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri «mafiote», iar Președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului. Acțiunile anti-cetățeni, sărăcirea populației prin înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin președinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor și reducerea inegalităților sociale. Astfel, le reamintim guvernanților că rolul instituțiilor statului este acela de a servi cetățenii și nu invers”, au anunțat sindicaliștii de la ALFA.
De la Vâlcea, o delegație condusă de către însuși Ionel Vâncea, președintele UST Cartel ALFA, va lua drumul capitalei încă de la răsăritul zilei de 25 septembrie 2021:
„Mergem acolo pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3.000 euro. Mai concret, va avea loc o acțiune de distribuire de materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaților ca intervențiile și deciziile din cadrul congresului să aibă prioritar în vedere agenda cetățenilor și obiectivul bunăstării generale”, explică Ionel Vâncea.

Protest la Prefectura Vâlcea peste o săptămână și la Guvern pe 7 octombrie

Toamna mișcărilor de stradă va culmina în județul nostru cu protestul organizat miercuri, 29 septembrie 2021, de la orele 16.00, în fața Instituției Prefectului Vâlcea. Potrivit liderului vâlcean, lista revendicărilor cuprinde:
• creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent;
• deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor corect în funcție de calificări, pregătire și experiență;
• stoparea creșterii aberante a prețurilor la energie;
• aplicarea integrală a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea în sectorul public;
• pensii echitabile.
„Eu cred că, dacă nici acum, când sunt toate semnele că ne așteaptă o iarnă de coșmar, vâlcenii nu ni se alătură cu mic cu mare să arate că nu suntem niște adormiți, suntem pierduți definitiv! Dacă nici la situația dată, nu te ridici la protest și nu te iei de piept cu autoritățile, nu mai ai nici o scuză…”, a mai adăugat Ionel Vâncea.
Pe data de 7 octombrie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii Decente, CNS Cartel ALFA va organiza o amplă acțiune în Piața Victoriei din București cu scopul de a susține revendicările sindicaliste pentru justiție socială și muncă decentă în România. La acest protest, organizatorii mizează pe prezența a circa 10.000 de manifestanți din toată țara.