Senatul a aprobat ieri începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Ecaterina Andronescu


Senatorii au cerut, în şedinţa plenului de ieri, începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Ecaterina Andronescu, vizată în dosarul licenţelor IT.  Astfel, senatorii au aprobat, cu 72 de voturi pentru şi 62 de voturi împotrivă, raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării PÎCCJ privind declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu.
Votul a fost secret, cu bile. Numărul total al votanţilor a fost de 135, iar un vot a fost anulat. „Senatul cere urmărirea penală a doamnei Andronescu Ecaterina, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2013, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009, în prezent membru al Senatului României, pentru faptele care fac obiectul Dosarului nr. 187/P/2013 al DNA – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în proiectul de hotărâre anexat raportului Comisiei juridice a Senatului.
Faptele pentru care este vizată Ecaterina Andronescu se referă la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.  În timpul dezbaterilor din plen, Andronescu a susţinut că acuzaţiile care i se aduc sunt nedrepte. „Aş vrea să reiterez faptul că niciodată nu am cerut, nu am condiţionat şi nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt între oamenii corupţi din această ţară şi vreau să dovedesc în Justiţie aceste lucruri. Vreau să mă credeţi că am trecut în această lună prin cea mai neagră perioadă a vieţii mele, probabil pentru că răul cel mai mare a fost deja făcut şi este greu de presupus că voi putea în anii care mi-au mai rămas din viaţă să pot să şterg această acuzaţie îngrozitor de incorectă şi nedreaptă”, a spus ea. Andronescu i-a rugat pe colegii săi din Senat să nu îşi piardă încrederea în onestitatea sa care este singura sa avere. „Mulţumesc pentru vot tuturor senatorilor şi îi asigur că mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăţia în Justiţie şi vă rog să nu vă pierdeţi încrederea în onestitatea mea. Este singura mea avere”, a spus Andronescu, după aflarea rezultatului votului.

(Agerpres)

Posting....