Se circulă în condiții de iarnă pe drumurile Vâlcii


• 37 de utilaje la datorie, cu materiale antiderapante
Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice înregistrate zilele trecute, când la nivelul județului Vâlcea au căzut precipitații sub formă de ploaie, lapoviță şi ninsoare (cu depunere strat consistent de zăpadă de până la 93 cm – Obârșia Lotrului), administratorii rețelelor de drumuri naționale, județene şi locale au intervenit pentru menținerea în stare de viabilizare a acestora.
Pe drumurile naționale, se circulă în condiții normale cu excepția: DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Vidra – Limită jud. Hunedoara, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1-2 cm; DN 7 D, km 0+000 – 31+360, Câineni – Limită jud. Argeș, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1-5 cm.
Pentru menținerea în stare de viabilizare a drumurilor naționale, s-a intervenit cu un număr de 37 utilaje, acţionându-se cu 161 tone material antiderapant.
Pe rețeaua de drumuri județene se circulă în aceleași condiții, RAJDP Vâlcea intervenind cu utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate de 1.127 tone material antiderapant (nisip şi sare).
Pe rețelele de drumuri de interes local se circulă în condiții de iarnă, autoritățile locale intervenind pentru menținerea stării de viabilizare a acestora.

Probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică

La nivelul rețelelor de energie electrică, miercuri erau afectate un număr de 12 linii LEA 20 kV şi 3 linii LEA 110 kV cu un număr de 79 PT-uri din 13 localități parțial afectate, cu un număr total de 2.172 consumatori. Echipele CEZ au intervenit în zonele afectate în vederea soluționării avariilor înregistrate.
Prefectul județului Vâlcea, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, a solicitat operatorului de energie electrică, respectiv S.C. CEZ – Distribuție Oltenia S.A, prin adresa nr. 16206/18.12.2018, să intervină în regim de urgență, astfel încât alimentarea cu energie electrică să fie reluată cu operativitate, în caz contrar urmând a fi dispuse măsuri în consecință.
Totodată, ca urmare a avariilor apărute în alimentarea cu energie electrică, au fost întrerupte cursurile școlare în unitățile în care încălzirea acestora se realizează cu centrale termice dintr-un număr total de șase localități, respectiv: Măciuca (Liceul Teoretic), Pesceana (Școala Gimnazială), Glăvile (Școala Gimnazială), Fârtăţeşti (Școala Gimnazială), Vaideeni (Grădinița), Berislăvești (Școala Gimnazială).