Scrisoare deschisă a colectivului Liceului Sanitar „Antim Ivireanul”


Cadrele didactice ale Liceului Sanitar „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea ne-au transmis un memoriu ca urmare a informațiilor false care circulă prin județ, informații neverificate sau aruncate fără solicitarea unui punct oficial de vedere al instituției școlare. Redăm, mai jos, adresa primită la redacție:

„Această scrisoare deschisă este creată cu scopul de a susține public conducerea școlii noastre, alcătuită din oameni modești, cinstiți și bine intenționați, care nu doresc decât să aibă liniște pentru stabilirea celor mai bune căi de promovare a muncii noastre.
Prin colectivul actual, am arătat tuturor că în această școală nu lipsește dorința de a face, dorința de a visa și de a crede în proiecte îndrăznețe. Obiectivul nostru ca dascăli, reprezentanții direcți ai elevilor noștri de a fi cei mai buni, este perturbat, din păcate, de unele neadevăruri și dezinformări semnalate în presă din partea unor colegi lipsiți de coerență, ce pătează numele instituției noastre. Dincolo de discuțiile sterile și deseori contradictorii pe marginea acestui subiect, născute pe plan local, dorim să ne alăturăm conducerii școlii, care are în vedere prioritățile fiecăruia dintre noi, promovând cu succes instituția.
Defăimarea conducerii școlii duce la discreditarea tuturor cadrelor didactice angajate în această unitate și, de ce nu, la pierderea locului de muncă.
În acest sens, cu privire la încălcarea dreptului nostru de a nu fi discriminați, dorim să alăturăm acestui mesaj, în mod obiectiv și constructiv, adeziunea mai multor colegi ai școlii noastre, la dorința ca aceste răutăți venite din partea colegilor rău intenționați să înceteze”.
Facem precizarea că adresa redată este semnată de către 78 de cadre didactice.