SCM Râmnicu Vâlcea a aflat numele adversarei din sferturile Ligii Campionilor


În această seară de duminică, 8 martie, în Danemarca s-a disputat partida dintre Team Esbjerg și Metz Handball, un meci contând pentru ultima etapă a grupei I principale din Liga Campionilor. Meciul a fost unul cu implicații majore pentru SCM Râmnicu Vâlcea deoarece, în funcție de rezultatul său, urma să se stabilească echipa pe care campioana România o va întâlni în sferturile de finală ale celei mai puternice întreceri intercluburi din handbalul feminin european. Campioana Franței, Metz Handball, avea două variante de rezultat (victorie și remiză) care îi permiteau să ocupe primul loc în grupa I și să devină, astfel, adversara echipei vâlcene. De cealaltă parte, campioana Danemarcei, Team Esbjerg, avea la dispoziție doar victoria la diferență mare de goluri pentru a ocupa prima poziție în clasamentul grupei I.
La capătul unui joc foarte echilibrat, danezele s-au impus cu 30-29. Totuși, Metz Handball a încheiat această fază a întrecerii pe primul loc, cu 13 puncte, tot atâtea câte au și Team Esbjerg și Rostov Don, campioana Franței fiind avantajată într-un clasament realizat între cele trei echipe. Pe poziția a patra în această grupă (ultima care permite accesul în sferturile de finală), cu 11 puncte, s-a situat vicecampioana României, CSM București.
Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea și Metz Handball vor fi adversare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ultima fază înaintea Final Four. Meciul tur dintre cele două formații se va disputa la Râmnicu Vâlcea, în perioada 3-5 aprilie (data exactă va fi stabilită ulterior). Returul este programat în Franța, în perioada 10-12 aprilie (de asemenea, data exactă se va stabili ulterior).

Programul meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea – Metz Handball
CSM București – ETO Gyor
Buducnost Podgorica – Team Esbjerg
Rostov Don – Brest Handball