SCM a făcut instrucție cu nou-promovata Chișineu-Criș: 40 de goluri în 60 de minute!


În urmă cu puțin timp, la Sfântu Gheorghe, s-a încheiat partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Crișul Chișineu-Criș, meci contând pentru etapa a treia din Liga Florilor de handbal feminin. Duelul a fost unul atipic pentru ambele formații, SCM și Crișul fiind echipe greu «lovite» în această perioadă de Coronavirus. Dacă gruparea arădeană din Chișineu Criș s-a prezentat la turneul de la Sfântu Gheorghe fără șase jucătoare, de partea cealaltă, cum se cunoaște, în tabăra vâlcencelor situația este aproape dramatică! Florentin Pera a avut indisponibile pentru acest turneu nu mai puțin de unsprezece jucătoare: nouă infectate cu Coronavirus și încă două cu diverse alte probleme medicale.
Chiar și în aceste condiții în care lotul a echipei noastre a fost efectiv improvizat (fiind folosite și junioare de la Centrul Național de Excelență de la Colegiul Energetic), SCM Râmnicu Vâlcea a obținut victorii în primele două partide. Joi, echipa noastră s-a impus la trei goluri (scor 28-25) în fața grupării slătinene SCM. Astăzi însă, chiar și în această formulă mult restrânsă, jucătoarele lui Florentin Pera au reușit un adevărat galop de sănătate în fața nou-promovatei din județul Arad. E drept că gruparea arădeană este una dintre cele mai slab cotate din actuala ediție a Ligii Florilor (confruntându-se și cu probleme de lot), însă aceste aspecte nu eclipsează cu nimic meritul municipalelor.
Vâlcencele au controlat partida pe aproape întreg parcursul ei, doar primele 17 minute fiind echilibrate (tabela indica 10-10 în minutul 17). În ultimele zece minute ale primei reprize, SCM a reușit desprinderea, pauza prinzând echipa noastră cu un avantaj de patru goluri (scor 19-15).

Doar Vâlcea a jucat handbal în repriza a doua

După revenirea de la vestiare, arădencele nu și-au mai regăsit candența din prima repriză. SCM avea nouă goluri avantaj în minutul 40 (scor 26-17) și 14 goluri în minutul 50 (scor 33-19). Până la finalul meciului, diferența dintre cele două formații a ajuns la 17 goluri (scor final 40-23 pentru SCM), consfințind o repriză secundă în care numai gruparea râmniceană a părut că a jucat pe teren. Dacă ne raportăm doar la repriza secundă, vedem că SCM a marcat de 21 de ori, în timp ce arădencele au făcut-o de numai opt ori!
Cu această victorie la scor, SCM Râmnicu Vâlcea are punctaj maxim după primele trei etape. Astfel, deși trece printr-un moment destul de dificil, echipa noastră reușește, de la distanță, să țină pasul cu marea rivală CSM București și să se mențină în grupul formațiilor încă neînvinse în acest sezon.

Urmează meciul cu Minaur Baia Mare

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, următorul joc se anunță cel mai dificil din cele patru pe care le are de suținut la turneul de la Sfântu Gheorghe. Duminică, 1 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, echipa noastră își va măsura forțele cu Minaur Baia Mare, una dintre cele mai puternice grupări din Liga Florilor. Ambele echipe au loturile «subțiate» din cauza infecțiilor cu Coronavirus și gruparea maramureșeană aflându-se pe lista lungă a formațiilor cu jucătoare indisponibile din această cauză.

Programul echipei noastre în etapele 4 și 5

Etapa a IV-a – duminică, 1 noiembrie (ora 11.00)
SCM Râmnicu Vâlcea – Minaur Baia Mare

Etapa a V-a – marți, 3 noiembrie (ora 11.00)
Dacia Mioveni – SCM Râmnicu Vâlcea
Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea