Scandal pe banii PNDL: „Printr-o simplă hârtie, am pierdut 90 miliarde lei!”


• edilul Fârtățeștiului este foc și pară pe Consiliul Județean și ADI APA pentru că a pierdut banii de alimentare și canalizare
Nicolae Voicescu, primarul celei mai mari comune din județul nostru, face acuzații extrem de grave cu privire la modul cum i-au fost repartizate fonduri prin PNDL pentru câteva proiecte majore, este vorba de alimentarea cu apă și rețeaua de canalizare.
Liberalul spune că mega-proiectul „Extindere alimentare cu apă, canalizare și epurare ape menajere în comună” are în vedere realizarea unei rețele de alimentare cu apă, în lungime de 4 km și o rețea de canalizare, în lungime de 16 km în satele Becșani (deal) – alimentare cu apă; Nisipi (deal) – alimentare cu apă; Valea Ursului – canalizare; Seciu – canalizare; Cuci – canalizare; Cățetu – canalizare; Giulești (Cocorăști) – canalizare; Giuleștii de Sus – canalizare; Rusănești (spre Brăiasca) – canalizare, acesta putând aduce 90 de miliarde de lei vechi (nouă milioane RON) pentru dezvoltarea Fârtățeștiului.
„Pe rețeaua Consiliul Județean – ADI APA s-a strecurat un document către Ministerul Dezvoltării prin care, vezi Doamne, comuna noastră ar fi încă membru al acestei asociații și pe cale de consecință ni s-a blocat efectiv drumul către acești bani. Noi nu mai suntem membrii ADI APA Vâlcea din 2015! Din păcate, pentru cei care au plănuit această lovitură mârșavă, eu știu și numărul de înregistrare de la plecarea din CJ Vâlcea și cel de primire la Ministerul Dezvoltării a acestei adrese. În plus, sunt și în posesia unei hârtii de la ADI APA, de la începutul săptămânii trecute, adică dinainte de anunțul de împărțire a banilor, prin care ni se reconfirmă acest statut, adică faptul că am părăsit asociația! Deocamdată, suntem la stadiul de strângere a dovezilor și hârtiilor pentru acest fals în acte…”, ne-a declarat Nicolae Voicescu.
Contactat telefonic, Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, ne-a transmis: „Consiliul Județean nu a transmis, nu transmite și nu va transmite niciodată alte date decât cele de la sursă, adică, în acest caz, ADI APA Vâlcea!”