Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

SCADE INTERESUL VÂLCENILOR pentru vaccinare!?


În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până la nivelul datei de 23 mai 2021 (inclusiv) 69.624 de persoane. Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate până la acea dată (atât la doza nr. 1, cât și la doza nr. 2) este de 122.596. Dintre acestea 107.133 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 3.894 sunt doze de vaccin Moderna, 10.424 sunt doze de vaccin AstraZeneca și 1.145 sunt doze de vaccin Janssen.
La finalul săptămânii trecute, numărul persoanelor care fuseseră vaccinate numai cu doza nr. 1 în județul nostru ajunsese la 69.624, în timp ce numărul celor care primiseră și doza a doua era de 52.972. Asta înseamnă că, procentual vorbind, prin raportare la întreaga populație a județului nostru, doar 13% dintre vâlceni au fost vaccinați cu ambele doze.
Și mai îngrijorător este faptul că, așa cum se observă și la nivel național, inclusiv în Vâlcea numărul persoanelor care se vaccinează cu prima doză a devenit mai redus decât al celor care au ajuns la faza de rapel. Asta înseamnă că, peste câteva săptămâni, când persoanele care acum s-au vaccinat cu prima doză vor face face rapelul, numărul celor care se vor vaccina cu prima doză va fi și mai scăzut atâta timp cât «grosul» vâlcenilor interesați de a se vaccina (cei din categoria a treia) pare să fi ajuns deja în centrele de administrare a serului!
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate