ȘASE ZILE CONSECUTIVE! Atât a rezistat Vâlcea fără să înregistreze decese provocate de COVID


Chiar dacă nu traversează o perioadă atât de dificilă precum alte județe, Vâlcea se află, pentru anul 2021, într-un nivel de «vârf» al numerelor de care contorizează infecțiile zilnice cu Coronavirus (calculul fiind efectuat ca medie pentru șapte zile) și persoanele internate la Terapie Intensivă (tot ca medie pentru șapte zile). În ceea ce privește primul indicator, Vâlcea are aproximativ 60 de noi cazuri de infecție în fiecare zi, rata medie de infectare fiind mai redusă cu aproximativ 33% față de media națională. Referitor la persoanele internate în secțiile ATI din județul nostru (unde, deocamdată, mai sunt locuri libere; dar nu multe), numărul acestora a oscilat, în ultimele zile, între 15 și 19.
Foarte important de subliniat este faptul că, timp de aproape o săptămână, paturile care s-au eliberat în secțiile ATI din județul nostru nu au rămas disponibile pentru alte persoane care au nevoie de acestea din cauză că ar fi decedat pacienții care le-au ocupat inițial, ci pentru că acești pacienți și-au ameliorat starea de sănătate! Totuși, din păcate, marți, 17 martie 2021, după șase zile în care în Vâlcea nu fusese raportat niciun nou deces provocat de infectarea cu Coronavirus, inevitabilul a lovit din nou. Vâlcea a fost trecută pe lista județelor în care au fost raportate decese, din informațiile noastre (neconfirmate oficial până la acest moment), fiind vorba despre două persoane care și-au pierdut viața.

Situația epidemiologică în județul Vâlcea actualizată
la nivelul zilei de marți (inclusiv)

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate peste 13.100 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 204 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora era următoarea: 20 – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 166 – forme medii și 18 – internate în secția ATI. În județ, erau înregistrate 20 de focare de SARS-CoV-2, acestea fiind depistate în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.838 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 50.994 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 34.650 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 85.644 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 105 decizii de izolare și 58 de decizii de carantină, în prezent, 679 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 628 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin buletinul de presă care cuprinde inclusiv informațiile valabile pentru ziua de marți, 21 martie 2021.

Un nou apel către vâlceni

Cum și județul nostru a intrat pe acest trend nefavorabil al evoluției epidemiologice, reprezentanții DSP Vâlcea au lansat un nou apel către locuitori: „Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând cu data de 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”.
Material realizat cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea

Posting....