Șase luni și 331 de intervenții pentru stingerea incendiilor de miriști


În primul semestru al anului, pompierii militari vâlceni au intervenit pentru stingerea a 331 de incendii de miriști și vegetație uscată, reprezentând 10% din totalul intervențiilor. În 74% din cazuri, focul s-a propagat și la anexele gospodărești din vecinătate. Cele peste 300 de incendii au avut loc pe raza a 74 de localități vâlcene, 40 fiind înregistrate în Drăgășani, 27 în Râmnic, iar restul prin Călimănești, Oteșani etc. S-a intervenit cu 377 de autospeciale.
Ca și cauze, cele mai multe incendii au izbucnit după ce a fost deschis focul și lăsat nesupravegheat, mai mult pentru igienizarea terenurilor. Restul cauzelor au vizat: cabluri neizolate, aruncarea țigărilor la întâmplare, jocul copiilor cu focul, folosirea intenționată a focului.
Cele mai cunoscute incendii de pe primul semestru sunt cele din Malaia, de pe terenul unei obști de moșneni, izbucnit pe 24 martie și cel din Brezoi. În urma anchetelor desfășurate, au fost depistați 37 de autori ai incendiilor, fiind aplicate amenzi în valoare de 29.000 lei. Au fost întocmite și 26 de dosare penale.

Posting....