Iluminatul festiv se aprinde pe 29 noiembrie: sărbătorile de iarnă încep în centrul Râmnicului!


Din dorinţa de a include în atmosfera de sărbătoare întreg week-end-ul care cuprinde praznicul Sfântului Andrei – Ocrotitorul României şi Ziua Naţională, dar şi ca urmare a eforturile intense depuse de structurile implicate în amenajările specifice – Direcţia Administrării Domeniului Public şi Pieţe Prest SA, Municipalitatea Râmnicului a decis ca iluminatul festiv în oraş să fie pornit mai devreme decât se anunţase iniţial, respectiv vineri, 29 noiembrie. Tot la această dată se va deschide Târgul „Decembrie Magic” din Scuarul Mircea cel Bătrân şi va începe să funcționeze şi patinoarul.
Principală atracţie a sărbătorilor de iarnă de la Râmnicu Vâlcea – patinoarul din centrul municipiului va funcţiona zilnic până aproape de jumătatea lunii ianuarie a anului viitor între orele 10.00 – 21.30, în zilele de luni – joi, şi între 10.00 – 22.30, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Accesul pe pationar este liber pentru copii, elevi şi studenţi, celelalte categorii de participanţi trebuind să plătească o taxă de 10 lei/oră, în care este inclusă şi închirierea patinelor.

De Ziua Națională, invitați din București și Olt

Duminică, 1 decembrie, Ziua Naţională a României va fi marcată pe scena din centrul oraşului, începând cu ora 17.00, de un spectacol al Corului de Copii „Românaşul” şi al ansamblul coregrafic „Trupa AS” de la Palatul Copiilor din Bucureşti, precum şi de o reprezentaţie a grupului de căluşari „Muguraşii Brâncovenilor” din judeţul Olt. La ora 19.00, la Galeriile de Artă „Artex”, în organizarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” şi a filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici, se va desfăşura Concertul „Semne Identitare – Muzică şi Culoare” al orchestrei de cameră a filarmonicii vâlcene.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea