„Sănătatea elevilor este importantă”


Pentru anul şcolar 2020-2021, la Şcoala gimnazială nr. 5 din Râmnic numărul de elevi este de 1006, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Astfel, s-a reabilitat Grădinița cu program prelungit Nicolae Bălcescu (recondiționarea parchetului, modernizarea toaletelor, instalația electrică și termică, înlocuirea lenjeriei, montarea jaluzelelor în toată unitatea, renovarea sălilor de clasă). S-au modernizat sălile de la clasele pregătitoare, clasele a V-a și biblioteca școlii. În plus, se dotează unitatea cu pubele, coșuri şi saci de gunoi în cadrul unui proiect de colectarea selectivă a deșeurilor.
În acelaşi timp, s-au pregătit și celelalte structuri pentru începerea în bune condiții a noului an școlar (vopsit interior/exterior, reparații, vopsit mobilier). Mai trebuie amintită dotarea spațiilor pentru cele 46 de formațiuni de studiu cu: internet, calculatoare, camere web, asigurând astfel condiții optime pentru desfășurarea învățământului hibrid/on-line.
„Am introdus în Regulamentul intern măsuri de protecţie împotriva SARS COV 2: purtarea măştii în pauze, viziere în timpul orelor, distanţarea în pauze, interzicerea accesului părinţilor în şcoală, preluarea preşcolarilor /elevilor de la intrarea în perimetrul şcolii. Nu avem, deocamdată, o hotărâre clară referitor la modalitatea de desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, începând din septembrie. Există niște propuneri sau recomandări, dar cred că totul va depinde de modul în care va evolua situația epidemiologică la nivel local şi naţional. Orice variantă care se va lua în calcul trebuie să țină cont de realitatea din teren, de particularitatea fiecărei unități. Vom hotărî împreună varianta optimă de începere pentru școala noastră şi structuri şi vom înainta spre avizare către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Cele mai importante și așteptate sunt măsurile impuse de INSP. Numai după ce acestea vor fi făcute publice, vom elabora modul în care vom începe anul școlar, în funcție și de directivele MEC. În această perioadă, ne-a preocupat dotarea fiecărei săli de clasă cu internet, calculatoare, camere web pentru asigurarea și a celorlalte două scenarii hibrid sau online. Totuşi, în educaţie, este benefică prezenţa la şcoală, atât pentru legătura umană şi profesională dintre profesori şi elevi, cât şi pentru socializarea dintre copii, mai ales pentru cei care nu au facilităţi pentru participarea online sau pentru părinţii care nu au cu cine să-i lase acasă. Rog atât cadrele didactice, angajații, dar și părinții să fie maxim precauți și responsabili. Este vorba de sănătatea tuturor și, cel mai important, a copiilor noștri”, a declarat directorul Cristian Faităr.