S-a confirmat: o jucătoare din naționala Germaniei vine la Vâlcea


Oficialii de la SCM Râmnicu Vâlcea au anunțat, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, perfectarea transferului jucătoarei Evghenija Minevskaja. Ea va evolua din sezonul următor pentru campioana României, va juca pe postul de inter stânga.
Jucătoarea provine dintr-o familie de campioni, tatăl ei câștigând titlul olimpic în anul 1992, în timp ce mama a fost dublă campioană mondială, în anii 1986 și 1990 (ambii fiind foști internaționali ai Uniunii Sovietice). Jucătoarea este născută la Minsk (Belarus) în 31 octombrie 1992 și are 1,83 metri înălțime.
Minevskaja este componentă a naționalei Germaniei. În sezonul 2013/2014 a fost golgetera campionatului german (Bundesliga), reușind 293 de goluri. „Shenia”, așa cum o alintă prietenii, mai are în palmares trei turnee finale mondiale, dar și unul european. 26 de goluri a marcat Minevskaja în actuala ediție a Ligii Campionilor pentru Brest Bretagne Handball din Franța.

Minesvskaja: „Vâlcea are o echipă care joacă un handbal bun”

De-a lungul carierei, jucătoarea mai evoluat pentru echipele: Thüringer HC, HC Leipzig, TusSies Metzingen și Brest Bretagne Handball. Shenia Minevskaja este fericită că a ales să semneze cu echipa noastră, declarând, pentru Gazeta Sporturilor, următoarele: „Sunt fericită că joc pentru Vâlcea! Au o echipă care joacă un handbal bun, în viteză, cu implicare emoțională. Cred că o să mă integrez rapid. Sunt bucuroasă că o să ajung într-o țară nouă, cu noi mentalități. Am găsit o atmosferă incredibilă în sală, la Vâlcea. Atât de mulți spectatori, atât de multă gălăgie, atât de multă pasiune cu care fani își încurajau fetele. Abia aștept să fac parte din această echipă!”.