„Rutiera” este cu ochii pe tine!


• poliţiştii desfăşoară, în aceste zile, activităţi specifice în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere grave
În această perioadă, sunt executate acţiuni punctuale, în zonele şi tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea depistării, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor participanţilor la traficul rutier care încalcă prevederile legale. Scopul acestor activităţi este combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, precum şi asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens şi risc rutier ridicat.
Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave de la începutul anului în curs sunt reprezentate de: indisciplina pietonală, viteza sub cele două forme – neadaptată şi excesivă, abateri biciclişti şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Cu această ocazie se utilizează şi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotarea poliţiei rutiere.