România, campioana Grupei D. Tricolorele pornesc cu maxim de puncte în grupa principală


După succesul de povestit nepoților obținut contra Norvegiei (scor 31-23), România și-a adjudecat primul loc în Grupa D a Campionatului European de handbal feminin din Franța, cu maxim de puncte – șase. Germania a încheiat pe locul secund, cu patru puncte, Norvegia pe trei, cu două puncte, iar ultima clasată, Cehia, fără vreun punct acumulat, a fost eliminată.

Rezultatele din Grupa D

Etapa I
Norvegia – Germania 32-33
România – Cehia 31-28
Etapa a II-a
Germania – România 24-29
Cehia – Norvegia 17-31
Etapa a III-a
Germania – Cehia 30-28
Norvegia – România 23-31

Clasamentul Grupei D

1.România 6p 91-75 (+16)
2.Germania 4p 87-89 (-2)
3.Norvegia 2p 86-81 (+5)
4.Cehia 0p 73-92 (-19)
*România, Germania și Norvegia s-au calificat în faza grupelor principale fără punctele câștigate contra Cehiei

Olanda, Spania și Ungaria, adversare în Grupa Principală II

Calificată en-fanfare în faza grupelor principale, România a fost repartizată în Grupa II. Adversarele noastre vor fi Olanda, Spania și Ungaria. Înaintea debutului jocurilor din această fază a întrecerii, situația în clasamentul Grupei II este următoarea: România (4 puncte), Olanda (4 puncte), Ungaria (2 puncte), Germania (2 puncte), Spania (0 puncte), Norvegia (0 puncte).
Din Grupa I fac parte echipele: Rusia (4 puncte), Serbia (2 puncte), Franța (2 puncte), Suedia (2 puncte), Danemarca (2 puncte), Muntenegru (0 puncte).
Duminică, 9 decembrie, de la ora 19.00, tricolorele vor evolua chiar contra vicecampioanei europene de acum doi ani, Olanda. Cele două formații pornesc cu maxim de puncte în faza grupelor principale (patru), o eventuală victorie a României în meciul de duminică asigurând practic calificarea selecționatei pregătite de Ambros Martin în semifinalele întrecerii.

Programul meciurilor din Grupa II Principală

7 decembrie, ora 19.00
Spania – Germania
7 decembrie, ora 22.00
Ungaria – Norvegia
9 decembrie, ora 16.00
Ungaria – Germania
9 decembrie, ora 19.00
Olanda – România
11 decembrie, ora 19.00
Spania – România
11 decembrie, ora 22.00
Olanda – Norvegia
12 decembrie, ora 16.45
Spania – Norvegia
12 decembrie, ora 19.00
Ungaria – România
12 decembrie, ora 22.00
Olanda – Germania
*orele menționate sunt cele de la care vor începe meciurile după fusul orar al României

Cea mai drastică înfrângere a Norvegiei la un Campionat European

Iubitorii sportului din țara noastră au primit, chiar în ajun de Moș Nicolae, un frumos cadou din partea jucătoarelor antrenate de selecționerul spaniol Ambros Martin. Victoria la opt goluri pe care România a obținut-o în fața Norvegiei (victorie care putea fi și mai concludentă, chiar la zece goluri) a reprezentat cea mai severă înfrângere pentru Norvegia din întreaga istorie a participărilor la un turneu final de Campionat European. Echipa nordică, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană a fost cea mai puternică națională din handbalul feminin mondial în ultimii 20 de ani și un coșmar pentru adversarele care aveau ghinionul să o întâlnească. Fetele noastre și-au luat revanșa după mai multe înfrângeri pe care România le-a suferit în fața Norvegiei la diverse campionate mondiale și europene, administrând acum trupei nordice înfrângerea cea mai drastică din istoria participărilor la turneele continentale.
Astfel, doar în cele trei meciuri disputate în cadrul Grupei D de la Brest, România a bifat trei rezultate greu de obținut: Cristina Neagu a devenit, în minutul 26 al meciului cu Germania, cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, în meciul de miercuri a administrat cea mai drastică înfrângere multiplei campioane Norvegia și, totodată, a câștigat la modul cel mai categoric grupa din care a făcut parte la acest turneu.