Reprezentanții Bibliotecii Județene Vâlcea au donat cărți românilor din Salonic


Așa după cum ați aflat la momentul oportun din paginile cotidianului nostru, la finalul săptămânii trecute, o delegație a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, condusă de conf. univ. dr. Remus Grigorescu (managerul instituției), a participat, în cadrul Bibliotecii Municipale din Salonic (Grecia), acolo unde a avut loc evenimentul cultural de inaugurare a Colecției Internaționale de Cărți. Prin donația pe catre vâlcenii au realizat-o, contribuind la constituirea Colecției Internaționale de Cărți, au făcut ca volume foarte importante din țara noastră să fie puse la dispoziția comunității de români din Salonic.
La această activitate culturală au fost prezenți: Iannis Boutaris – primarul orașului Salonic, Elli Hrysidou – viceprimar al orașului pentru cultură și arte, Sabina Mădălina Șomăcescu – consul general al României la Salonic, Paraskevi Manakou – șefa Colecției Internaționale de Cărți, precum și o delegație condusă de Lucian Dindirică – managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj. Cu acest prilej, delegația Bibliotecii Județene Vâlcea a vizitat și Centrul Europe Direct din Salonic.
„Delegația vâlceană adresează mulțumiri Consiliului Județean Vâlcea și Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru sprijinul acordat, precum și Primăriilor Horezu, Călimănești, Băile Govora pentru materialele de promovare care au fost oferite oficialităților participante la eveniment, cu ocazia acestei vizite”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către reprezentanții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Posting....