Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 ianuarie 2020

RedBull Romaniacs ajunge la Costești pe 2 august


Ediţia „Sweet 16” a celui mai greu enduro al plantei debutează marți, 30 iulie. Peste 500 de rideri, din peste 50 de țări, se întorc la Sibiu pentru cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Ei vor trebui să facă faţă celor patru zile necruţătoare de offroad, după faimosul Prolog organizat pe străzile Sibiului.
Totul a început în anul 2004 cu o aventură considerată aproape imposibilă, dar care a crescut, an de an, și care a ajutat la dezvoltarea enduro-ului pe plan global. O îmbinare între tradiție și nou, așa ar putea fi caracterizat traseul acestei ediții, care, pe lângă zone noi, va avea incluse și secțiuni pe care s-a concurat la ediția inaugurală. „20 helpers”/ „20 de ajutoare” este unul dintre locurile în care vom putea vedea cât de mult a evoluat acest sport – și asta deoarece nu va mai fi nevoie de ajutor, comparativ cu 2004. Ca de fiecare dată, vor fi zone în care enduriștii vor fi nevoiți să își pună la lucru toate abilitățile, porțiuni aproape imposibile, în care se va cerne plutonul, și secțiuni în care aceștia să aibă răgaz să admire peisajele mirifice care înconjoară traseul celui mai dificil raliu hard-enduro din lume. Distanţele maxime ale traseelor variază în fiecare zi între 100 şi 220 km, iar timpul petrecut în şa este estimat între 5 şi 11 ore. Prima zi de off-road îi va stoarce deja pe rideri, pentru că este una foarte lungă.
Pe adresa Primăriei Costești a poposit o scrisoare prin care organizatorii solicită autorizarea oficială și anunță că vor ajunge pe crestele Căpățânii vineri, 2 august 2019, între orele 7.00 – 13.00.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate