Râmnicul, tot în scenariul roșu! ȘCOLILE RĂMÂN DESCHISE


Pe 19 martie 2021, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea au aprobat actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ în condiții de siguranță sanitară. Acestea sunt valabile începând de luni, 22 martie 2021.
Astfel, potrivit Hotărârii CJSU nr. 16/2021, unitățile de învățământ din Drăgoești și Perișani, localități care în prezent au o rată a incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăvire din ultimele două săptămâni de peste 6/1.000 de locuitori, vor suspenda cursurile fața în fața pentru toate categoriile de preșcolari și elevi, activitatea didactică urmând să se desfășoare pentru toate clasele în sistem online.

Școlile din nouă localități vor funcționa conform «scenariului roșu»

În localitățile Bujoreni, Bunești, Ionești, Râmnicu Vâlcea, Băile Govora, Călimănești, Horezu, Păușești-Măglași și Vlădești, care au o rată de incidență cumulată la 14 zile de peste 3/1.000 de locuitori, unitățile de învățământ vor funcționa pe scenariul roșu.
Unitățile de învățământ din localitățile Bărbătești, Budești, Cernișoara, Costești, Crețeni, Dănicei, Diculești, Frâncești, Galicea, Glăvile, Golești, Lădești, Lăpușata, Măciuca, Malaia, Mihăești, Milcoiu, Mitrofani, Muereasca, Drăgășani, Olanu, Băbeni, Băile Olănești, Bălcești, Ocnele Mari, Oteșani, Păușești Otăsău, Pietrari, Prundeni, Roești, Sălătrucel, Slătioara, Sutești, Tomșani, Vaideeni și Voineasa, cu rate de incidență între 1 și 3/1.000 de locuitori, vor funcționa pe scenariul galben. În ambele scenarii este prevăzută prezența fizică la activitățile didactice a copiilor de la creșe, grădinițe, învățământul primar, precum și a elevilor claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, în timp ce pentru ceilalți elevi cursurile să vor desfășura în sistem online.
În celelalte 42 de localități din județ, care înregistrează o rată a incidenței mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, unitățile de învățământ vor funcționa pe scenariul verde, care presupune desfășurarea activităților didactice față în față pentru toate categoriile de preșcolari și școlari.

Mesajul Prefecturii Vâlcea

„Vă reamintim că, potrivit prevederilor Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 3/2021, stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ se face săptămânal, la propunerea consiliilor de administrație a acestora și pe baza ratei de incidență cumulată la 14 zile calculată de Direcția de Sănătate Publică pentru fiecare localitate în parte. În situații excepționale, dacă la nivelul vreunei localități se înregistrează o creștere alarmantă a ratei de incidență, scenariile de funcționare a unităților de învățământ propuse de consiliile de administrație vor intra în vigoare în termen de 48 de ore de la data calculului incidenței. Luarea unor hotărâri privind suspendarea/reluarea activităților didactice cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ se va face în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va reuni ori de câte ori situația impune astfel de decizii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Prefectura Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea