Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 octombrie 2020

Râmnicul redevine capitala handbalului românesc


• România-Lituania, meci din preliminariile CE 2016, se joacă în Sala „Traian”

Așa după cum ați aflat și în alte rânduri din paginile de sport ale cotidianului nostru, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda unui joc extrem de important din lumea handbalului feminin românesc. Cu prilejul întâlnirii dintre România și Lituania, prima disputată în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2016 – Suedia, Râmnicul va redeveni, măcar pentru câteva zile, capitala handbalului feminin românesc. Chiar dacă perioada în care Oltchimul dădea tonul la nivelul echipelor de club românești a trecut, iubitorii sportului, și ai handbalului în special, din orașul nostru nu au uitat vremurile acelea extraordinare și felul în care trebuie să își încurajeze favoritele. Astfel, tricolorele care au făcut parte din echipa Oltchimului, printre care le amintim pe Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Ada Nechita și Aurelia Brădeanu, se vor simți din nou foarte iubite în mijlocul publicului râmnicean, acestea declarând în repetate rânduri că Vâlcea este ca și a doua casă.

Intrarea spectatorilor la meciul de joi este liberă! Partida începe de la ora 19.00

Organizatorii acestui eveniment se așteaptă ca Sala Sporturilor „Traian” să fie arhiplină la ora 19.00, atunci când este programat startul întâlnirii de joi. De altfel, oficialii Federației Române de Handbal chiar au precizat că, pentru acest joc cu Lituania (reprezentativa baltică fiind, probabil, cea mai slabă dintre adversarele României din actualele preliminarii), a fost aleasă Sala Sporturilor din Râmnic și pe considerentul că vâlcenii sunt mari iubitori ai „sportului cu mingea mică”. Mai mult decât atât, Primăria Râmnicului a venit în sprijinul organizatorilor și, prin intermediul primarului interimar cu atribuțiuni de primar, Ion Gigi Matei, a obținut posibilitatea ca spectatorii să intre în mod gratuit la acest joc! „Evenimentul sportiv este organizat de Federaţia Română de Handbal în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în conformitate cu HCL 181/2015. În schimbul contribuţiei financiare de la bugetul local, viceprimarul Gigi Matei a cerut şi a obţinut ca accesul la această partidă să fie gratuit (în limita locurilor disponibile), astfel încât toţi iubitorii handbalului din Râmnicu Vâlcea să aibă posibilitatea să asiste la această partidă şi să încurajeze naţionala României”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Râmnicului la începutul acestei săptămâni.

Următorul joc al naționalei feminine va avea loc în Belarus

Ar mai fi de amintit faptul că, din grupa României de calificare la Campionatul European din Suedia mai fac parte Norvegia și Belarus. Toate cele patru competitoare vor juca meciuri directe, tur-retur. Campania de calificare se va întinde pe parcursul unui an, urmând să se încheia toamna viitoare. Primele două clasate din această grupă vor obține „biletele” pentru turneul final al întrecerii. Întâlnirea cu Lituania este ultima oficială pe care tricolorele pregătite de antrenorul Tomas Ryde o vor disputa pe teren propriu în acest an. Următorul joc din grupa I a preliminariilor va avea loc duminică, la Minsk, pe terenul selecționatei din Belarus.

Etichete: , , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal