Rămâne cum s-a stabilit: Vâlcea și București se întâlnesc astăzi în derby-ul Ligii Florilor!


Suspiciunile de infectare cu Coronavirus în tabăra celor de la CSM București s-au confirmat miercuri dimineața, după aflarea rezultatelor testelor Real Time-PCR. Pe lângă cele cinci jucătoare care fuseseră depistate în urma testelor rapide (Denisa Dedu, Andrea Klikovac, Bianca Bazaliu, Raluca Săndulache, Ștefania Stoica), alte două cazuri de infectare au fost confirmate. Este vorba despre handbalistele Elisabeth Omoregie și Ștefania Jipa. Pe lângă cele șapte cazuri de infectare în rândul jucătoarelor, nici antrenorul principal Adi Vasile nu a scăpat de «furia» virusului, cel mai probabil contactat în Fanța, în urma meciului pe care CSM București la disputat la Metz Handball.
Astfel, chiar dacă se discuta la un moment dat despre posibilitatea ca meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, programat joi, 18 februarie, cu începere de la ora 18.30, la Sfântu Gheorghe, să fie amânat, iată că derby-ul Ligii Florilor se va disputa la data și în locul stabilite inițial. Întâlnirea de joi dintre cele două mari rivale din campionatul intern se va desfășura fără spectatori în tribune, ca și toate cele de până acum din sezonul curent. Totuși, partida va putea fi urmărită în direct prin intermediul transmisiunii ce va realizată de către Televiziunea Română (TVR 1).
Înaintea meciului direct, care contează pentru etapa a X-a a campionatului intern, cele două echipe ocupă, așa cum era de anticipat încă dinainte de startul sezonului, poziții fruntașe în clasament. CSM București este liderul autoritar de până acum, echipa susținută financiar de Primăria Capitalei având 27 de puncte, după ce a obținut numai victorii în cele nouă partide pe care le-a disputat. De partea cealaltă, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă poziția a treia în clasament, cu 21 de puncte din opt partide disputate. Poziția a doua este ocupată de Minaur Baia Mare, trupa din Maramureș având 25 de puncte, însă din zece meciuri.

Programul partidelor de joi

18 februarie, ora 10.30
Activ Prahova – CSM Galați
18 februarie, ora 13.15
CSU Cluj Napoca – Gloria Bistrița
18 februarie, ora 16.00
Gloria Buzău – HC Zalău
18 februarie, ora 18.30
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București
Sursă foto: Arhivă