„Partidul lui Țepeș” de la Vâlcea, mai puternic pe zi ce trece


• după numărul organizațiilor locale și membrilor înscriși, formațiunea de la Vâlcea, condusă de economistul Florin Brăgău, este considerată a treia forță politică a județului

Filiala judeţeană Vâlcea a Partidului România Unită s-a înfiinţat în luna mai a anului curent din iniţiativa unui grup de tineri coordonaţi de economistul Florin Brăgău, profesionişti în diverse domenii, decişi să se implice în schimbarea radicală a atitudinii în politică la nivel local şi naţional. Încă de la început, numeroşi vâlceni au venit cu entuziasm alături de grupul de iniţiativă, împreună cu care au demarat o serie de acţiuni de popularizare, concomitent cu înfiinţarea de organizaţii locale.
În data de 1 noiembrie a a vut loc şi prima conferinţă judeţeană de alegere a structurilor de conducere statutare, la care a participat şi preşedintele la nivel naţional, deputatul Bogdan Diaconu, precum şi Augustin Hagiu, prim-vicepreşedinte PRU, Clement Sava, vicepreşedinte PRU, Horaţiu Şerb, Secretar General, dar şi alţi membri ai conducerii centrale a partidului. Aproxmativ 200 de delegaţi l-au ales, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, pe Florin Brăgău în funcţia de preşedinte. În Biroul Executiv al PRU Vâlcea au fost desemnaţi tot prin vot vicepreşedinţii Constantin Tanislav, Ilie Badea, Aurelia Folea, Ion Vlădescu, Cosmin Alexandru Albină, Mihai Iordache, Marius Ştefan Craioveanu şi Gili Boruz. Forul este completat de secretarii executivi Bebe Rădescu, Elena Budihoi, Toma Ciobotea, Liviu Drăghici şi Constantina Diaconu. Doamna Maria Gheoculescu este trezorier, dar şi coordonatoarea Departamentului de Femei din cadrul filialei, iar Anca Laura Guţ este coordonatoarea Departamentului de Tineret.
Filiala Vâlcea a devenit una apreciată şi la nivel naţional. Cu ocazia primei şedinţe de Birou Naţional de după Conferinţa Judeţeană a PRU Vâlcea, Florin Brăgău a fost ales şi vicepreşedinte al partidului la nivel central.

Avocatul Marius Craioveanu și fostul lider de sindicat Emil Ghioca sunt liderii PRU Râmnicu Vâlcea

Faptul că PRU este apreciat în Vâlcea o dovedeşte şi numărul de membri cu adeziune, deja aproape 1.300, şi organizaţii locale, 62 la nivelul întregului judeţ, ceea ce plasează formaţiunea pe un onorant loc trei la capitolul organizare, structuri şi activişti, după PSD şi PNL. Înscrierile continuă săptămânal, cea mai recentă „achiziţie” fiind chiar fostul lider de sindicat din cadrul Oltchim SA, Emil Ghioca, care este deja prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PRU Râmnicu Vâlcea, preşedinte fiind avocatul Marius Craioveanu.

Acțiune caritabilă a membrilor PRU, în preajma Crăciunului

În afară de zecile de deplasări în localităţile judeţului, conducerea filialei i-a obişnuit deja pe vâlceni şi cu prezenţa la toate evenimentele importante din punct de vedere istoric, dar şi la acţiuni de ajutorare a categioriilor defavorizate.
Astfel, preşedintele Florin Brăgău, alături de care s-au aflat membri ai Biroului Executiv, dar şi salariaţi ai firmelor pe care le conduce (Info Puls, Top Advisor şi By BF Group), le-au oferit de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, micuţilor de la Centrul de Plasamanet CASA PINOCHIO din Băbeni câteva cadouri surpriză care au reuşit să-i facă să zâmbească cu speranţă.
Apoi, a fost oferit sprijin Asociaţiei „Mămici din Vâlcea” în acţiunea acesteia de ajutorare a unei familii de nevoiaşi din comuna Păuşeşti – Măglaşi.
PRU Vâlcea a sărbătorit 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, alături de numeroşi vâlceni, prin depunerea unor coroane în memoria eroilor neamului nostru la Statuia Libertăţii din Râmnicu Vâlcea şi la Monumentele Eroilor din oraşele Horezu (Romani) şi Bălceşti! 
Miercuri, 23 decembrie, preşedintele Florin Brăgău a fost alături de colegele din Departamentul de femei coordonat de doamna Maria Gheoculescu în vizita pe care au făcut-o din nou Centrului de Plasamanet CASA PINOCHIO din Băbeni. 27 de copii au primit cu acest prilej dulciuri, sucuri, dar şi câte o carte ca un dar simbolic înainte de Colindeţe. În aceeaşi zi, şi trei familii cu posibilităţi materiale reduse din comunele Olanu (cinci copii), Milcoiu (trei copii) şi Păuşeşti – Măglaşi (trei copii) au primit din partea Departamentului de femei din cadrul PRU Vâlcea pachete consistente cu alimente, iar pentru micuţi dulciuri şi sucuri.

Imaginea voievodului Vlad Țepeș – simbolul PRU

Partidul România Unită – filiala judeţeană Vâlcea încheie astfel anul 2015 cu un bilanţ promiţător, imaginea legendarului voievod Vlad Ţepeş din sigla formaţiunii reprezentând deja o emblemă recunoscută la nivel judeţean a tinerilor profesionişti, entuziaşti, patrioţi şi implicaţi în viaţa comunităţii.
Departamentul de comunicare din cadrul PRU Vâlcea