PROIECT EDUCAȚIONAL CARITABIL la Liceul din Călimănești


Joi, pe 15 decembrie 2022, Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești a organizat Târgul de Crăciun „Surâsul colegului meu”. Acțiunea s-a desfășurat prin implicarea Consiliului elevilor, Consiliului profesoral și în parteneriat cu Asociația Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.
Prin desfășurarea activităților proiectului educațional caritabil, cadrele didactice și-au propus să dezvolte elevilor spiritul de întrajutorare, dorința de implicare în acțiuni de voluntariat, având convingerea că gestul lor reprezintă mâna întinsă unor persoane care se află în situații dificile și să le cultive respectul pentru tradiţiile şi obiceiurile poporului căruia îi aparțin.
La eveniment au fost prezenți Florinel Constantinescu – primarul orașului Călimănești, inspector școlar în cadrul IȘJ Vâlcea – prof. Ana Ungureanu, reprezentanți ai unor instituții cu care liceul a consolidat relații de parteneriat educațional.
„Realizând cu iubire și dăruire produse de patiserie preparate în laboratorul școlar, ornamente de Crăciun, donații de jucării și alimente neperisabile, elevii au organizat Târgul de Crăciun în sala de festivități a liceului, bucurându-se de glasul colindătorilor. Fondurile colectate în cadrul proiectului s-au folosit în scop caritabil, pentru sprijinul unor elevi din liceu, intensificând colaborarea dintre elevi, cadre didactice, părinți și comunitatea locală, spre a da expresie frumoaselor obiceiuri şi tradiţii ce vestesc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos”, au anunțat organizatorii.