Programul Vâlcii în Liga Campionilor: debut cu meciuri tari


După tragerea la sorți de săptămâna trecută, SCM Râmnicu Vâlcea a aflat nu doar numele celor șapte adversare pe care le va întâlni în viitoarea ediție a Ligii Campionilor de handbal feminin, dar și ordinea în care își va măsura forțele cu aceste adversare. Astfel, echipa pregătită de antrenorii Florentin Pera, Goran Kurtes și Ildiko Kerekeș-Barbu va întâlni adversare care vin din unele dintre cele mai puternice campionate ale Europei (ne referim aici în special la ETO Gyor din Ungaria, Brest Handball din Franța, CSKA Moscova din Rusia și Odense Handbal din Danemarca).
Din cele 14 partide pe care SCM Râmnicu Vâlcea le va disputa în faza grupelor din sezonul 2020/2021 al Ligii Campionilor, primele trei se vor desfășura chiar în luna septembrie, adică la numai câteva săptămâni de la momentul în care se va da startul campionatului intern românesc. Pe 12/13 septembrie, municipalele se vor deplasa la Brest Handball, pe terenul vicecampioanei Franței. Pe 19/20 septembrie, SCM Va susține primul joc de pe teren propriu din noul sezon al Ligii, urmând să primească vizita vicecampioanei Danemarcei (Odense Handbal). Pe 26/27 septembrie, echipa noastră va pleca în cea mai lungă deplasare din acest sezon (la Moscova, pe terenul vicecampioanei Rusiei, CSKA).
Și în octombrie vor urma trei meciuri dificile. Pe 10/11 Vâlcea va primi vizita celor de la Podravka Koprivnika (campioana Croației), pe 17/18 se va deplasa la Gyor (campioana Ungariei), iar pe 22/25 va primi vizita Borussiei Dortmund (campioana Germaniei). În noiembrie, Vâlcea va întâlni de două ori pe Buducnost Podgorica (reprezentativa Muntenegrului): acasă pe 7/8 noiembrie și în deplasare pe 14/15 noiembrie, și va disputa returul contra Borussiei Dortmund (în deplasare pe 21/22 noiembrie).
Ultimele cinci meciuri ale echipei noastre din faza grupelor se vor desfășura la începutul anului 2021, după următorul program: SCM Râmnicu Vâlcea – ETO Gyor (9/10 ianuarie), Podravka Koprivnica – SCM Râmnicu Vâlcea (16/17 ianuarie), SCM Râmnicu Vâlcea – CSKA Moscova (23/24 ianuarie), Odense Handbal – SCM Râmnicu Vâlcea (6/7 februarie), SCM Râmnicu Vâlcea – Brest Handball (13/14 februarie).