Profesorii din Popești și-au recuperat banii pe navetă


Cadrele didactice de la Școala Gimnazială Dăești, comuna Popești, și-au recuperat banii restanți pe navetă, fondurile fiind suportate de Primăria Popești. Președintele Sindicatului Personalului din Învățământul Preuniversitar Vâlcea, Florin Popa, a ajuns la consens cu reprezentanții Primăriei Popești, aceștia înțelegând, după ce au fost acționați în instanță, că trebuie să achite sumele restante pe doi ani pentru naveta profesorilor. Astfel, fiecare cadru didactic, membru al sindicatului amintit, va primi câte 4.000 lei, pe anii școlari 2017/2018 și 2018/2019).
„Am deschis proces în instanță pe doi ani școlari, pentru neplata navetei profesorilor. Procesul nu s-a încheiat, dar reprezentanții Primăriei Popești au înțeles că vom avea câștig de cauză (n.r. toate procesele pentru plata navetei profesorilor au fost câștigate până acum) și, înainte de finalizarea procesului au căzut la pace cu noi. De la Școala Gimnazială Dăești din comuna Popești fac naveta 15 membrii ai sindicatului; unii prin localitățile vecine, alții către Râmnic. Vin cam 4.000 lei pe membru de sindicat, pentru cei doi ani școlari”, a declarat Florin Popa, liderul Spip Vâlcea.
Conducerea Sindicatului Personalului din Învățământul Preuniversitar Vâlcea mai are procese în instanță, tot pentru nedecontarea navetei profesorilor, cu primăriile Lăcusteni, Cernișoara și Fârtățești.