Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 octombrie 2020

Profesorii de la „Pleșoianu”, formați la standarde europene


La finele săptămânii trecute, a avut loc, la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, lansarea proiectului «Quality in education (Q.e.d.) – improved in competences». Invitații au fost: directorul liceului, Adrian Boureci (foto, la microfon), Andra Bică, inspector școlar general, Tatiana Mărăndici, director  Casa Corpului Didactic, coordonatorul proiectului, Mihaela Toma etc.
Proiectul „Quality in education(Q.e.d.) – improved competences” face parte din programul Erasmus+, acțiunea cheie 1: proiecte de mobilitate pentru personalul din învățământul școlar. Beneficiar este Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”. Perioada de implementare: 1 septembrie 2015-31 august 2016. Scopul îl reprezintă îmbunătățirea compe­tențelor cadrelor didactice. Beneficiarii direcți sunt 14 cadre didactice, care vor participa la schimburi de experiență în diverse țări ale Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului este de peste 30.000 de euro.
În opinia directorului Boureci, lansarea noului program Erasmus + oferă prilejul formării cadrelor didactice la standarde europene. „Nu e ușor să derulezi, simultan, patru proiecte cu finanțare europeană. Am văzut cât efort a depus coordonatorul proiectului, Mihaela Toma pentru ca lucrurile să fie în ordine. Îi mulțumesc, pe această cale pentru întreaga implicare, pentru timpul acordat proiectului. Mulțumesc tuturor participanților la acțiune. Remarc că accesarea proiectului a fost posibilă datorită cursurilor de formare și a atelierelor de lucru derulate prin Inspectoratul Școlar și Casa Corpului Didactic”, a declarat directorul Adrian Boureci. La rândul său, Mihaela Toma, coordonator de proiect, a ținut să precizeze că desfășurarea programului Erasmus + își propune schimbarea de vieți și minți deschise. Prezentă la eveniment, Andra Bică, șefa învățământului vâlcean, a asigurat conducerea liceului de tot sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.
Menționăm că liceul „Pleșoianu” este singura unitate școlară din județ cu patru proiecte în desfășurare, două POS DRU și două Erasmus+.
Cristina POPA

Etichete: , ,

2 Răspunsuri “Profesorii de la „Pleșoianu”, formați la standarde europene”

 1. agripina
  18 decembrie 2015 din 12:14

  Decat sa stea de proiecte inutile si plimbari in strainatate mai bine s-ar ocupa de sutele de repetenti si exmatriculati de la respectva unitate!

 2. dannn
  30 decembrie 2015 din 20:08

  „liceul „Pleșoianu” este singura unitate școlară din județ cu patru proiecte în desfășurare, două POS DRU și două Erasmus+”

  si „Lahovari” cate are? :))

  cati elevi iau bacalaureatul anual la „Pleșoianu”? de ce mai exista „Pleșoianu”? despre ce vorbim?

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Invatamant