PROFESOARA CARMEN FARCAŞ MĂRCULESCU, comemorată la un an de la plecarea în Lumea de dincolo


Vineri, 27 mai 2022, cu începere de la ora 10.00, la sediul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea (Sala de conferințe) profesoara Carmen Farcaș Mărculescu (2 aprilie 1929 – 28 mai 2021) va fi comemorată în cadrul unei întâlniri-elogiu. Manifestarea evocatoare se va desfășura la împlinirea unui an de la trecerea în nemurire a distinsei profesoare, o Doamnă a Limbii Române și a învățământului vâlcean. Acțiunea este organizată de către Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Județul Vâlcea, Forumul Cultural al Râmnicului, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.

Programul manifestării evocatoare

1.Pioasă acțiune pentru odihna veșnică a sufletului eminentei profesoare Carmen Farcaș Mărculescu.
2.Alocuțiune de deschidere susținută de prof. Gheorghe Pantelimon, președintele Asociației Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Județul Vâlcea și vicepreședinte al Forumului Cultural al Râmnicului – moderatorul activității.
3.Rememorarea unor aspecte semnificative din viața și activitatea prestigioasă a profesoarei Carmen Farcaș Mărculescu:
• In memoriam Carmen Farcaș Mărculescu – prof. Gabriela Șerbănescu;
• Carmen Farcaș – profesor, mentor și prieten – prof. Marinela Capșa, vicepreședinte al Asociației Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Județul Vâlcea;
• Carmen Farcaș – profesor și cetățean, model de integritate și eleganță în învățământul vâlcean, în comunitate – ing. Petre Cichirdan, om de cultură, artist plastic, publicist;
• alese gânduri și amintiri – Monica Cosac, bibliotecară, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.
4.Vizitarea expoziției cu lucrări literare, albume cu fotografii, distincții pentru merite deosebite care au aparținut profesoarei Carmen Farcaș Mărculescu și pe care le-a donat Bibliotecii Județene Vâlcea.
5.Moment evocativ la Sala de lectură din cadrul Bibliotecii Județene Vâlcea, unde studia frecvent profesoara Carmen Farcaș Mărculescu.

Din 25 iunie 2019, Cetățean de onoare al Râmnicului

Așa după cum ați aflat din paginile ziarului nostru la momentul respectiv și după cum dorim să vă reamintim, în ședința Consiliului Local din data de 25 iunie 2019, profesoara Carmen Farcaș Mărculescu a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea. În aceeași ședință, a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea și profesoara de matematică Victoria Gibescu. Cele două cadre didactice au fost astfel răsplătite pentru activitatea lor de zeci de ani de la catedră, precum și pentru „Contribuția la dezvoltarea învățământului din municipiul Râmnicu Vâlcea, a culturii și educației locale”.