PROBLEME CU ILUMINATUL PUBLIC pe unele străzi din Râmnic. Angajații DADP au intervenit


În ultima perioadă, Direcția Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea a intervenit pentru remedierea problemelor sesizate în rețeaua de iluminat public. A fost vorba despre înlocuirea unor lămpi, de intervenții mai serioase de refacere a rețelei electrice, în mai multe zone ale Râmnicului, cum ar fi: strada Maior V. Popescu, strada Gib Mihăescu, strada Regina Maria, strada Constantin Brâncuși (bl. M 4), strada Kalamata, intrarea Jiului, strada Nicolae Epure, Cartier Fețeni, intrarea Valea Dumitrana, strada Nicolae Iorga (bl. ANL 3), strada Republicii (parcare bl. R33, R35), strada Ionescu Cheianu, bloc Anton Pann, strada Bogdan Amaru, Calea lui Traian Sud sau strada Republicii (bl. H2).
Unele disfuncționalități, constând în întârzierea pornirii iluminatului public, s-au datorat și trecerii la ora de iarnă, care a impus reglarea celor aproximativ 200 de ceasuri solare ce gestionează orarul de funcționare a rețelei. Totodată, în această perioadă se face și transferul la noua rețea de iluminat introdusă în urma proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare iluminat public în Râmnicu Vâlcea, inclusiv realizarea unei canalizații subterane noi aferente rețelelor electrice și de telecomunicații” și se testează, în vederea pregătirii pentru recepția finală a lucrărilor, sistemul de dimming (diminuarea intensității iluminatului în orele cu trafic redus), ceea ce a condus, mai ales în cartierele Nord și Ostroveni, la unele sincope în sistemul de iluminat.

De ce se aprind becurile ziua!?

Reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea au făcut, totodată, precizarea că, în cadrul fiecărei lucrări de remediere a problemelor din iluminatul stradal, segmentul respectiv de rețea se pune sub tensiune pentru verificarea corectitudinii intervențiilor. Acesta este singurul motiv pentru care, uneori, ziua, pentru scurte intervale de timp, iluminatul public este pornit pe anumite sectoare.
„Primăria Municipiului îi asigură pe locuitorii orașului că face toate eforturile pentru gestionarea în cele mai bune condiții și fără nicio risipă a sistemului de iluminat public din Râmnicu Vâlcea. Semnalarea oricăror disfuncționalităților se poate face non-stop TelVerde 0800.809.809 (apel gratuit)”, au mai comunicat reprezentanții administrației locale.
• Material realizat cu sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea