Prin transferul a trei jucătoare, HCM şi-a întărit lotul pentru noul sezon al Ligii Naţionale


• Mihaela Ani Senocico este cea mai cunoscută dintre noile venite

Aşa după cum preşedintele Toma Pleşa anunţa în cadrul conferinţei de presă desfăşurată săptămâna trecută la Sala Sporturilor, lotul de jucătoare de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea încă mai are posturi deficitare. Conform dorinţei preşedintelui clubului sprijinit de Primăria Râmnicului, „piesele” lipsă din echipă trebuie găsite cât de curând astfel încât noul antrenor, Constantin Ştefan, să aibă timpul necesar pentru a le integra în echipă. Cum se cunoaşte, deja de aproape o săptămână, tricoul formaţiei vâlcene este îmbrăcat de trei noi jucătoare: Manuela Manda, Ana Maria Simion şi Florentina Biro.
Zilele trecute însă, în lotul municipal au fost înregimentate alte trei jucătoare. Cea mai cunoscută dintre acestea este Mihaela Ani Senocico (33 de ani), handbalistă cu foarte multă experienţă, formată în hand­balul mare la Universitatea Jolidon Cluj. În ultimul sezon, Senocico (foto, în stânga) a evoluat pentru una dintre cele trei echipe care au retrogradat din Liga Naţională feminină, Cetate Deva. Jucătoare la linia de nouă metri, Senocico şi-a reziliat înţele­gerea cu gruparea deveană, ea sosind la Vâlcea ca liberă de contract. De asemenea, oficialii de la HCM şi-au întărit şi cel mai defensiv compartiment tactic, anume poarta. Deşi existau deja două certitudini pentru postul de apărătoare ale buturilor, Mihaela Băbeanu şi Cristina Sântămărean având contracte valabile pentru încă un sezon, conducerea clubului râmnicean a considerat că mai este nevoie de alt portar, pentru un plus de siguranţă pe parcursul campionatului. Astfel, pentru cel puţin un sezon, antrenorul Constantin Ştefan o are ca opţiune pentru acest compartiment pe Daniela Vălean (27 de ani). Jucătoarea a tre­cut recent pe la cluburile Ştiinţa Bucu­reşti şi HC Alba Sebeş şi speră ca odată cu transferul la Vâlcea să prindă cât mai multe meciuri la nivelul Ligii Naţionale. Nu în ultimul rând, HCM şi-a asigurat serviciile unei straniere, croata Danjela Mistric (foto, în dreapta – 26 de ani). Aceasta evoluează pe postul de inter stânga şi va fi cea de-a doua stranieră din lotul grupării râmnicene, după pivotul rus Daria Ilina.

Nicoleta Lazăr, posibil viitor antrenor cu portarii

Antrenoare la CS Chimia şi cu numeroase rezultate de excepţie în handbal feminin juvenil, Nicoleta Lazăr ar putea face parte din lotul echipei vâlcene pentru următorul sezon al Ligii Naţionale. Astfel, aceasta ar putea ocupa postul de antrenor cu portarii la HC Municipal, Nico­leta Lazăr urmând să le pregătească pe Mihaela Băbeanu, Cristina Sântămă­rean şi Daniela Vălean.